Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Brandstofprijzen in Oostenrijk bereiken record diepte

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het was even schrikken toen we gisteren de tank volgooiden. Vaak is dat een slecht teken, maar dit keer mochten we zeker niet klagen. Wij betaalden € 1,17 voor een liter benzine en dat was geen foutje. Elder in het land betaal je namelijk nog 10 cent minder. De dieselprijs in Flachau lag zelfs onder de euro.

Voor 0,97 eurocent per liter diesel was het mogelijk om bij de Maxi Tank in Anif je tank te vullen. Een diepterecord, zo bericht ORF. Hoe dat mogelijk is? Experts leggen uit dat het mede komt door de terugkeer van Iran in de wereldeconomie. Zij gooien meer ruwe olie de markt op om zo geld op te halen voor investeringen in de infrastructuur in het land. Een andere reden is het beleid van de OPEC, die eveneens de markt overspoeld met gunstig geprijsde olie. Het zou zomaar kunnen zijn dat de benzineprijs daarom voorlopig laag blijft.

Het verschil met enkele jaren terug is gigantisch. In Nederland hadden we te maken met een benzineprijs van 1,90 in 2012 en in Oostenrijk lag op dat moment de prijs op 1,60. De brandstofprijzen liggen in Oostenrijk sowieso lager dan in Nederland, maar helemaal met dit diepte record betaalt het zich uit om in Oostenrijk te tanken als wintersporter.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in