Nieuwsalert per mail ontvangen

BOUWUPDATE: Bergstation Jufenalmlift tegen de vlakte

jufenalm

De kans is zeer aanwezig dat je al gehoord hebt dat het over is voor de Jufenalmlift in het skigebied van Kitzbühel. De oude driepersoons stoeltjeslift wordt vervangen. In de plaats daarvan komt de Jufenalmbahn, een moderne achtpersoons stoeltjeslift. Onlangs werd het bergstation van de oude lift gesloopt. Foto’s daarvan in dit bericht.

Nieuwe Jufenalmbahn

Na 34 jaar dienst gaat de oude Jufenalmlift met pensioen. Meer dan drie decennia lang heeft de lift wintersporters vervoerd. De afgelopen winter werden de laatste wintersporters vervoerd in de oude lift. Vanaf de winter van 2017-2018 vind je op de plaats van de lift Jufenalmbahn. Dat is een achtpersoons stoeltjeslift met stoelverwarming, designstations en uiteraard een weerkap om zo comfortabel mogelijk naar boven te komen. Meer informatie over de nieuwe lift vind je in ons vorige bericht erover. Leuk feitje: de stoeltjes van de oude lift waren te koop.

Jufen stoeltjeslift in Kitzbühel wordt vervangen

Bouw-/sloopupdate

De nieuwe lift wordt net iets ten westen van de oude lift gebouwd. Veel scheelt het echter niet. Het nieuwe dalstation ligt 140 meter ten westen van het oude, het bergstation 20 meter. Om plaats te maken voor het nieuwe bergstation moet het oude dus tegen de vlakte. Dat gebeurde onlangs en de foto’s daarvan (via Kitzski) zie je hierboven en hieronder. Toch bijzonder om een skilift te zien zonder bergstation!

Opening nieuwe lift

Voorlopig wordt er nog wel even gebouwd aan de nieuwe lift. In het nieuwe winterseizoen wordt de lift geopend. Wanneer dat precies is, is nog niet bekend. Dat heeft van alles te maken met waar tegenaan gelopen wordt tijdens de bouw. De bouw van de lift is een heel proces met allerlei deelprocessen. Een vertraging in een essentieel deelproces kan de bouw aanzienlijk vertragen. Wij houden jullie in ieder geval op de hoogte!

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in