Blizzard Quattro

Onder de loep: Blizzard Quattro Collectie

Skimateriaal
door Mike

Af en toe trekt een product je. Dat kan komen door het uiterlijk, een profskiër die er iets over zegt, maar ook door een naam. In mijn geval was het de naam Quattro die een belletje deed rinkelen. Blizzard heeft een complete Quattro collectie en die naam belooft wat, zeker nadat Quattro RS verkozen is tot ISPO Award winnaar. Vandaag neem ik daarom de Blizzard Quattro collectie onder de loep, zodat je mee kan praten als je ze op de piste voorbij ziet komen.

De Blizzard Quattro collectie is een collectie speciaal gemaakt voor op de geprepareerde piste. Blizzard noemt het de ‘meest doordachte en technisch geavanceerde collectie van pisteski’s die ooit gemaakt is’. Dat is nog eens een statement. De Quattro lijn bestaat uit 13 ski’s, voor zowel mannen als vrouwen van elk niveau. Om er wat gevoel bij te krijgen bekijk je de video hieronder. Daarvan word je in ieder geval spontaan jaloers op de skiër, die op de strakst geprepareerde piste ooit skiet.

Quattro Design Concept + Quattro Technology Concept
Bij het ontwerpen van de ski’s is uitgegaan van het Quattro Design Concept en het Quattro Technology Concept. Dat bekt natuurlijk lekker, maar wat is dat precies? Iets simpeler gezegd is het zo dat Blizzard bij het ontwerpen van elk van deze ski is uitgegaan van vier elementen: controle, stabiliteit, wendbaarheid en precisie. Dit zijn volgens het skimerk dé elementen die belangrijk zijn op een geprepareerde piste en die moeten terugkomen in de ski. Om daarvoor te zorgen is gebruik gemaakt van vier verschillende technologieën die weergegeven zijn in de afbeelding hieronder.

blizzard-quatro

Deze vier technologieën zijn de construction technology, de IQ system technology, het shape concept en het rocker concept. Zij worden in elke ski anders gebruikt om iedere ski uniek te maken en toe te spitsen op een bepaalde skiër. Zo heeft een beginnende lichte skiër een andere constructie van de ski, een andere vorm van de ski, een andere mate van rocker en een andere mate van stijfheid nodig dan een zware pro-skiër die alleen maar gas wil geven. Ter illustratie: in de Quattro serie worden 7 verschillende constructies, 3 verschillende IQ systemen, 4 verschillende rocker systemen en een legio aan verschillende vormen en afmetingen gebruikt. Door deze technologieën te combineren kan in de Quattro range de perfecte ski voor elke skiër gecreëerd worden en dat is dan ook gedaan.

De Quattro serie
De complete serie aan Blizzard Quattro ski’s bestaat zoals gezegd uit 13 ski’s. De ski’s zijn onderverdeeld in 8 Unisex ski’s en 5 pure dames ski’s. De absolute topper uit de serie is de RS, die net als de Audi Quattro RS (dat was het belletje) de sportiefste uit z’n serie is. Dit betekent overigens niet dat de ski voor iedereen is weggelegd. Een Formule 1 auto laat je immers ook niet door je oma besturen. Laat je daarom in de winkel vooral goed informeren over welke ski bij jou past en probeer ze als het even kan uit. Het mooie is in ieder geval dat er in de serie voor iedere pisteskiër een ski is.

blizzard-quattro

De eerste 8 ski’s uit de serie: de unisex ski’s.

ISPO Award
Dat de RS uitblinkt hebben ook de experts van de ISPO (de prestigieuze outdoorbeurs die jaarlijks in München gehouden wordt) erkend. Zij waardeerden de ski met een award, maar zeiden daarbij wel dat de ski eigenlijk niet de enige was die de award verdient. De award is bedoeld voor het basisconcept dat voor alle ski’s gelijk is. Onze eigen ervaring met de ski moet nog blijken, maar als de experts zo overtuigd zijn moet het wel goed zitten.

Wil je nu meer weten over de ski’s die er zijn, neem dan nog eens een kijkje op de speciale Blizzard Quattro website.