Nieuwsalert per mail ontvangen

Blijft het tot aan de kerst koud in de Alpen?

Nog ruim een week te gaan en de Kerstvakantie gaat van start. Twee weken waarin er veel wintersporters in de skidorpen arriveren. Het zijn ook de eerste weken voor alle bedrijven in de skigebieden waarin zij op de proef gesteld gaan worden. De skileraren moeten ingewerkt zijn, in de hotels moet alles soepel verlopen en ook de medewerkers van de restaurants op de pistes moeten overuren draaien.

Allemaal dingen waar wij als toerist niet altijd mee bezig zijn, want het enige wat ons bezighoudt is de sneeuwkwaliteit. Blijft het koud in de Alpen tot aan de kerstvakantie? Een vraag die wij regelmatig langs zien komen op het internet en waar wij jullie vandaag iets meer duidelijkheid over kunnen geven. Zoals het er nu uitziet blijft het namelijk koud in de Alpen en moeten we ons zelfs gaan voorbereiden op nieuwe sneeuwbuien.

Het weekend wordt winters

Tot aan zaterdag blijft het wisselvallig in de Alpen en kan het gaan regenen in de dalen. Hier komt vanaf zaterdag weer verandering in, want dan zakt de temperatuur weer verder naar beneden en neemt de kans op neerslag weer toe. Als we nu naar de weerkaarten kijken dan gaat het ook in de dalen weer wit worden en moeten de hogergelegen gebieden rekening gaan houden met 30 tot 40 cm verse sneeuw. Heerlijke berichten waar wij heel erg vrolijk van worden!

 

Waar en hoeveel gaat het sneeuwen?

Zoals gezegd gaat het vanaf het weekend weer winters worden in de Alpen. Goed nieuws! Hoeveel en waar het gaat sneeuwen?

Skigebied Verwachte sneeuwval in cm
Oostenrijk
Serfaus-Fiss-Ladis 28
Zillertal Arena 37
SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental 42
Skicircus Saalbach Hinterglemm 42
Snow Space Salzburg 28
Ischgl 35
Sölden 36
Kitzbühel – Kirchberg 50
Ski Arlberg 69
Kitzsteinhorn 63
Frankrijk
Les Trois Vallées 36
Portes du Soleil 45
Espace Killy 34
Les Sybelles 39
Le Grand Domaine 34
La Plagne 41
Zwitserland
Zermatt 36
Verbier 50
Saas-Fee 26
Adelboden 43
Laax 37
Davos 45
Italië
Val Gardena 2
Alta Badia 3
Seiser Alm 2
Val di Fassa 2
Kronplatz 4

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in