Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Ben jij een van de deelnemers die gaat skiën over een ijskoud zwembad in See?

Watersurf contest

Watersurf contest in 2019

© TVB Paznaun - Ischgl

De kans is aanzienlijk groot dat je niet bekend bent met deze manier van waterskiën. Op 16 april krijgen een tal van dappere wintersporters de kans om tijdens de 18e editie van de Watersurf Contest in het Oostenrijkse See droog de overkant van een zwembad te bereiken. De cijfers van dat bad? 15 meter lang en 2,5 meter diep, dat moet je zien te overbruggen! Weet jij nou degene te zijn die het langst droog blijft? Dan is er € 2000,- euro aan prijzengeld te winnen. Wil je meer weten over dit bijzondere evenement, lees dan verder!

Oversteken met een doel: droog blijven

Iedereen is welkom bij de 18e editie van de Watersurf Contest in het Oostenrijkse skigebied See im Paznaun. Voor vijf euro kun je tot vlak voor de start van het evenement je nog opgeven. Je mag met allerlei gerei van de piste af om het zwembad over te steken. Denk aan ski’s, snowboards of een zelf in elkaar geknutseld object. Zolang je maar droog aan de overkant komt, is alles toegestaan. Dit wordt wel steeds lastiger naarmate de dag verloopt. De aanloop wordt namelijk na elke ronde korter, waardoor de deelnemers vroeg of laat in het ijskoude water zullen wegzakken. Dit tot vermaak van de toeschouwers. Het watersurfen is namelijk niet alleen leuk voor de deelnemers, maar ook voor het publiek. Voorgaande jaren hebben al honderden toeschouwers kunnen genieten van het spektakel. Sta jij dit jaar ook langs de kant of glijd je toch liever met ski’s over het water?

© TVB Paznaun – Ischgl

Er wordt met meer dan alleen ski’s gesurft

De deelnemer die als enige het water weet te ontwijken krijgt zijn deel van de € 1000,- euro aan prijsgeld. De overige € 1000,- euro gaat naar de winnaar van de ‘Crazy Vehicles’ competitie. Daar gaat het niet om het blijven drijven, maar om de kandidaat die met de gekste, leukste of raarste objecten het water oversteken. Naast druipnatte skiërs en snowboarders kunnen de toeschouwers dus ook nog genieten van de meest bizarre wagens. Voorgaande jaren zijn er al spullen als zelfgemaakte UFO’s, bedden en badkuipen in het ijskoude water beland. Lijkt dit jou wel wat? Ga dan naar de website van skigebied See en geef je op!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in