Nieuwsalert per mail ontvangen

De Alpen worden steeds populairder bij vakantiegangers

alpen

Een vakantie in de bergen is weer helemaal hot. Zouden mensen het lekker luieren op een ligbedje aan de Spaanse Costa dan zat zijn en lekker willen bewegen? Onderzoek van de Oostenrijkse Hoteliersvereniging kan dat niet bevestigen, maar wel dat de bergregio’s steeds geliefder worden bij vakantiegangers.

Al jaren doet de vereniging onderzoek naar bijna 100 regio’s in Oostenrijk, waardoor zij de trends in de toerismesector kunnen zien. Het onderzoek van dit jaar laat zien dat de Alpen in populariteit winnen.

Top 5 bestemmingen in Oostenrijk

Zoals elk jaar maakt de vereniging de top 5 bestemmingen in het land bekend. Dit jaar bestaat de top vijf uit:

  1. Wenen
  2. Innsbruck en de dorpen eromheen
  3. Saalfelden – Leogang
  4. Zell am See – Kaprun
  5. Wilder Kaiser

In de afbeelding hieronder zie je hoe de verschillende regio’s hebben gepresteerd het afgelopen jaren. De groene regio’s hebben sinds 2013 een goede performance geleverd, de rode en gele een matig tot zwakke performance.

Opvallende nieuwkomer

Een van de opvallendste nieuwkomers in de top 5 is de regio Wilder Kaiser. In 2014 stond de regio nog ‘maar’ op plek 22 en nu op de vijfde plek. Die plek kwam de regio niet aanwaaien, vertelt voorzitter van de VVV Wilder Kaiser Hans Adelsberger: “Het succes heeft vele oorzaken. We hebben een perfecte infrastructuur en zijn in beide seizoenen weersonafhankelijk. Maar net zo belangrijk zijn de samenwerkingen met de leden, de ondersteuning in de verkoop en de digitalisering. Die hebben het mogelijk gemaakt om de marketing- en productfocus met minder moeite seizoensgebonden te maken.”

Meren en bergen in trek

De recente studieresultaten laten zien dat de bergvakantie weer in de mode is en ook de regio’s met meren sterk in opkomst zijn. In de laatste jaren waren de steden de grote winnaars, maar voornamelijk in de zomer verandert dat beeld. De bergregio’s worden steeds populairder in de zomer en in de winter trekken de meren verrassend genoeg steeds meer bezoekers. Die populariteit wordt gestimuleerd door de bemoeienis van de bestemmingen en hoteliers, die de seizoenen willen verlengen. Met innovatieve concepten trekken zij de bezoekers naar hun regio.

Zou jij in de zomer ook naar de bergen gaan? Het is er namelijk prachtig!

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in