Nieuwsalert per mail ontvangen

Air&Style Contest keert terug bij de Bergisel in Innsbruck

Na een jaar pauze zal vanaf komend jaar het Air&Style Contest weer georganiseerd gaan worden bij de Bergisel in Innsbruck. Dit heeft alles te maken met het feit dat snowboard legende Shaun White bij de Air&Style organisatie is toegevoegd. Hierdoor komt er een compleet nieuw concept, waarbij het evenement over drie plaatsen verspreid plaats zal gaan vinden.

“Voor mij is dit al een lang gekoesterde droom die uit komt. Ik heb lang en hard gewerkt, en met de komst van Shaun kunnen we dit nieuwe concept in korte tijd realiseren”, aldus oprichter Andrew Hourmont. Het evenement zal begin december (5 en 6) gaan starten in het Vogelnest-Stadion in Peking. Op 16 en 17 januari zal de contest vervolg krijgen in Innsbruck en de grote finale zal op 21 en 22 februari plaatsvinden in het Rose Bowl-Stadion van Los Angeles.

Shaun White bij het Rose Bowl Stadion in Los Angeles
Shaun White bij het Rose Bowl Stadion in Los Angeles

 

Bij elke etappe wordt er 100.000 dollar aan prijzengeld verdeeld. De overall winnaar ontvangt uiteindelijk 50.000 dollar. Het hoge prijzengeld zorgt er voor dat de grote supersterren op het evenement af zullen komen. Olympisch kampioen in Sochi, Sage Kotsenburg (USA) en landgenoot Stale Sanbech zullen naar alle waarschijnlijkheid ook aanwezig zijn. De beste 18 op de wereldranglijst worden uitgenodigd en er worden nog zes wildcards uitgedeeld. Het voorspelt weer een groot evenement te worden die als vanouds veel publiek trekt.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in