Nieuwsalert per mail ontvangen

Afsluitfeesten skigebieden seizoen 2013-2014

Het einde van het wintersportseizoen 2013-2014 begint langzamerhand weer te naderen. Veel van jullie zullen de spullen al weer opgeborgen hebben. Heb je na het vallen van de verse sneeuw afgelopen week nog zin om richting de sneeuw te gaan dan zijn er een aantal leuke alternatieven. Zo kun je de komende weken in verschillende skigebieden, feesten en wintersporten met elkaar combineren. Naast de welbekende afsluiting in Ischgl, zijn er in in verschillende skigebieden feesten georganiseerd op de pistes. Hierbij een overzicht van de grote afsluitfeesten die nog georganiseerd worden dit seizoen.

Frankrijk, Les Deux Alpes: Sneeuwkoorts
Van 29 maart tot 2 april zal het sneeuwkoorts evenement plaatsvinden in Les Deux Alpes. Hier kunnen de echte feestbeesten onder ons hun ei kwijt en het winterseizoen feestelijk afsluiten. Naast de feesten kunnen er ook andere activiteiten gedaan worden in het gebied.

Zwitserland, Laax: Snowfest
Van 30 maart t/m 6 april zal voor de vijfde keer het Snofest georganiseerd worden in het Zwitserse plaatsje Laax. Op verschillende plaatsen in het gebied zullen er dj’s draaien en zal er een avondvullend programma in elkaar gezet zijn. Knallend het winterseizoen afsluiten wordt het dus!

Frankrijk, Avoriaz – Snowclash
Van 4 tot 13 april kun je in Avoriaz je freestyle kunsten verbeteren. De afgelopen drie jaar zijn zeer succesvol geweest voor het evenement wat er voor heeft gezorgd dat het een van de leukste freestyle evenementen is geworden in de wintersportwereld. Alle niveaus kunnen tijdens deze week oefenen onder begeleiding van ervaren trainers. Fotoshoots en wedstrijden gaan er voor zorgen dat je een onvergetelijke week krijgt in Avoriaz.

Oostenrijk, Mayrhofen: Snowbombing
Het skigebied van Mayrhofen staat al bekend om de geweldige feesten, maar van 7 tot 12 april zal het dak er helemaal afvliegen. Al 15 jaar is het Snowbombing een populair feest in het Zillertal. Verschillende bands zullen hier optreden en zorgen voor een feestelijke afsluiting van het seizoen.

 

Zwitserland, Zermatt: Zermatt Unplugged
De Zwitsers pakken ook altijd ruim uit met afsluitende feesten. Zo zal van 8 t/m 12 april Katie Melua, Milow en Jamie Cullum optreden. Het Zermatt Unplugged festival wordt door vele gezien als het meest gezellige feest in de Alpen. In totaal zijn er elf podia verspreid over het gebied. Bijna alle concerten zijn gratis te bezoeken.

Frankrijk, Les Deux Alpes: Snowjam
Van origine is Snowjam een feest waar de Belgen ruim vertegenwoordigd zullen zijn. Ondanks dit gegevens is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen. De festivalsfeer is hier duidelijk aanwezig en verschillende (belgische) artiesten zullen hier optreden.

Frankrijk, Val Thorens: Dutchweek
Voor veel Nederlanders is dit het bekendste evenement in de Alpen. Van 26 t/m 3 mei zal dit evenement weer gaan plaatsvinden in Val Thorens. De welbekende 360 bar zal weer omgetoverd worden tot het toneel waar veel grote artiesten hun kunsten zullen gaan vertonen. In deze periode is het hoogsgelegen dorp van de Alpen zeer sneeuwzeker en kan er volop genoten worden van de sneeuw.

Oostenrijk, Ischgl: Top of the Mountain concert
Elk jaar wordt in Ischgl het wintersportseizoen geopend en afgesloten. Dit jaar zal dit concert gaan plaatsvinden op 3 mei en zal Robbie Williams optreden voor duizende fans. Gedurende deze week is er een feestweek in skigebied Ischgl.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in