Rotmoosbahn vervangen in skigebied Hochzeiger

© TVB Pitztal

Rotmoosbahn in skigebied Hochzeiger (Pitztal) wordt vervangen

Skiseizoen 2019/2020 is nog niet eens begonnen, of de eerste nieuwe lift voor het seizoen daarna is alweer bekend. De Rotmoosbahn in skigebied Hochzeiger (Pitztal) wordt vervangen. De oude 4-persoons stoeltjeslift maakt plaats voor een 8-persoons variant. 

Rotmoosbahn in skigebied Hochzeiger vervangen

Aankomend skiseizoen kun je nog een laatste keer gebruik maken van de 4-persoons Rotmoosbahn. Na 30 jaar trouwe dienst wordt de oude stoeltjeslift vervangen voor een 8-persoonslift. Dat gaat allemaal gebeuren na afloop van skiseizoen 2019/2020. De nieuwe lift krijgt stoelverwarming en een weerkap. Vanaf skiseizoen 2020/2021 kunnen wintersporters een stuk comfortabeler naar 2450 meter hoogte.

De capaciteit van de lift gaat omhoog naar 3200 personen per uur. Over het hele traject doe je iets meer dan 4 minuten. Zodra er meer gegevens bekend zijn, zullen we die met je delen.

[dfp_native_ad]

 

Wintersport in het Pitztal

Het Pitztal is een zijdal van het Inntal en is ongeveer 40 km lang. In dit dal vind je meerdere gletsjers, waarvan één om op te skiën, en meerdere drieduizenders. In het Pitztal liggen drie skigebieden: Rifflsee, Hochzeiger en de Pitztaler Gletscher. De skigebieden zijn onderling niet allemaal verbonden. Rifflsee en de gletsjer zijn met elkaar verbonden, naar Hochzeiger kun je makkelijk pendelen met de skibus of auto. Alledrie zijn toegankelijk met één skipas. Je hebt hier toegang tot iets meer dan 80 km aan pistes. Het Pitztal biedt wintersportmogelijkheden voor alle leeftijden en niveaus, gezellige dorpen om in te overnachten, leuke berghutten en tal van andere activiteiten. Tip: de 6 km lange rodelbaan op de Hochzeiger.

Boek hier je wintersport naar het Pitztal

Nieuwtjes skiseizoen 2019/2020

De skigebieden staan niet stil in de zomer. Elk jaar vinden er allerlei vernieuwingen plaats om het de wintersporters nog meer naar de zin te maken. Nieuwe liften, pistes en faciliteiten, je kunt het aankomend skiseizoen allemaal verwachten. Benieuwd wat er allemaal veranderd is? We hebben hieronder een aantal nieuwtjes voor je op een rijtje gezet.

Deel dit artikel:
Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

 *
 *
Vul je e-mailadres in

Waar ben je naar op zoek?