Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Tips voor de perfecte wintersportfoto

© Skiinformatie.nl

Gastblogger

Hoe leuk is het om tijdens je wintersport veel foto’s te maken, zodat je thuis nog even terug kunt gaan naar alle geweldige momenten van je vakantie. Plaatjes met vrienden, een actiefoto dat je toch nog even met je neus in de sneeuw ligt of het prachtige uitzicht. Hartstikke leuk al die kiekjes, maar hoe maak je nou écht mooie foto’s? In het blog hieronder delen we een aantal tips met je, zodat je tijdens je volgende wintersport nóg betere foto’s maakt! 

Tips voor de perfecte wintersportfoto

Fotograferen is een moeilijker dan je in eerste instantie denkt. Je moet met zoveel dingen rekening houden, want een foto wordt al snel ‘saai’… Wil jij mooie foto’s maken op wintersport? Lees dan snel verder voor een paar fijne tips.

>>> Zorg voor een goede outfit om er nog beter uit te zien op de foto! <<<

1. Het beste fotografiemoment van de dag is in de ochtend

Dit moment wordt ook wel het ‘Golden Hour’ genoemd. Oftewel: het eerste en laatste uur zonlicht van de dag. Tijdens dit uur is het licht echt prachtig. Wil je mooie landschapsfoto’s maken? Het ijs fotograferen dat bij een zonnige dag nog niet aan het smelten is? Ga dan voor de ochtend! Je maakt tijdens dit tijdstip de mooiste plaatjes van de dag. De bomen en planten die nog vol zitten met ochtenddauw, de sneeuw bevat nog geen voetstappen en misschien zie je zelfs de mooiste zonsopgang die je in tijden hebt gezien.

Letterlijk de laatste zonnestralen van het golden hour…

2. Maak foto’s met de ‘Burstmode’

Wil je actiefoto’s maken van je skiënde vrienden op de piste? Maak dan foto’s met de ‘Burstmode’. Hierdoor maakt de camera meerdere foto’s achter elkaar. Zo kun je gemakkelijk de mooiste uitkiezen en de rest verwijderen. Ideaal voor de perfecte Instagramfoto of de mooiste foto in je fotoboek. Let op: check wel vooraf even de instellingen van je camera, voordat je aan de slag gaat.

3. Maak de foto spannend

Speel met contrast en voorwerpen om de foto spannender te maken. Zorg ervoor dat de horizon niet in het midden van de foto ligt, maar op 1/3 of 2/3 daarvan. Ga op zoek naar verschillende kleuren en probeer de foto uit verschillende hoeken te maken.

4. Probeer de portretmodus

Portretfoto’s, maar ook foto’s van voorwerpen, zijn hartstikke mooi in de portretmodus. Daarbij is de persoon of het voorwerp scherp en de achtergrond wazig. Hierdoor springt de persoon of het voorwerp er echt uit. Veel nieuwe telefoons beschikken tegenwoordig over deze stand. Op een systeem- of een spiegelreflex camera kun je de scherptediepte altijd instellen. Zorg dat je een groot diafragma gebruikt en dus een laag getal instelt (1/4 bijvoorbeeld). Hierdoor krijg je een prachtig portret van de persoon die of het voorwerp dat je graag op de foto wilt zetten.

Aperol Spritz

5. Is de sneeuw ook echt wit op je foto?

Als je naar je foto’s kijkt, dan kan het zijn dat deze geler of blauwer lijken dan het origineel. Je camera/telefoon doet dit automatisch. Om dit te voorkomen, kun je de witbalans aanpassen.

6. Gekke foto’s horen erbij

Natuurlijk is het leuk om de perfecte foto te maken, maar niet alles hoeft perfect te zijn. Maak ook genoeg gekke en spontane foto’s van avonturen die je gedurende de dag beleeft. Uiteraard zonder dat je eerst alle instellingen van je camera moet wijzigen. Dit zijn vaak de mooiste herinneringen!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in