Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Dolomiti Superski – Harald Wisthaler

7 redenen om te gaan skiën in Dolomiti Superski

Wintersportredacteur

Italië is een geweldige wintersportbestemming. Het eten, de machtige Dolomieten, de goede sfeer en perfecte pistes maken de vakantie keer op keer een succes. Een regio die je absoluut moet bezoeken, is Dolomiti Superski. Waarom?

Met 1200 km aan pistes, verdeeld over 12 skigebieden, is dit de grootste skiregio in Italië. Lekker eten, ideale skiomstandigheden en Italiaanse gezelligheid, je komt het allemaal tegen. Om je te overtuigen heb ik 7 redenen om te gaan skiën in Dolomiti Superski op een rijtje gezet.

1. Skiën tussen de Dolomieten

Skiën in de Dolomiti Superski betekent skiën tussen de Dolomieten. Niet voor niets zijn deze machtige bergen sinds 2009 opgenomen op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Overal waar je kijkt is het uitzicht indrukwekkend en is een fotomomentje zeker op z’n plaats.

2. Hele vette skitochten

De skigebieden in de Dolomiti Superski bieden allerlei gave skitochten. De bekendste en populairste is natuurlijk de Sella Ronda, maar ook de minder bekende Giro della Grande Guerra (WorldWar Tour) en de Giro delle Cime moet je echt een keer proberen.

Lopen Dolomiti Superski

© Dolomiti Superski – Harald Wisthaler

3. Goed eten

Een wintersport in Italië betekent veel meer dan alleen maar skiën of boarden. Belangrijke onderdelen van de dag zijn de lunch en avondmaaltijd. De Italianen nemen hier de tijd voor en gelijk hebben ze. Al dat lekkere eten moet je niet even snel naar binnen schuiven. Leuk aan een wintersport in de Dolomiti Superski is dat je een combinatie van gerechten uit verschillende Italiaanse gebieden tegenkomt. Bijvoorbeeld de boerse Zuid-Tiroler keuken, maar ook de traditionele Italiaanse keuken. Van pizza tot knödels, antipasti en tiramisu. Heerlijk!

4. Eén skipas, 12 skigebieden

De 1200 km aan pistes en 12 skigebieden zijn stuk voor stuk toegankelijk met één skipas. Met de Dolomiti Superski skipas zijn alle 12 skigebieden toegankelijk. Ideaal voor de kilometervreters onder ons! Ook leuk is dat je hierdoor meerdere skigebieden in één week kunt ontdekken.

5. Heel veel zon

De skigebieden van de Dolomiti Superski liggen allemaal aan de zonnige zuidzijde van de Alpen. Dat betekent zon, veel zon. Het is zelfs zo dat men hier spreekt over 300 dagen zon per jaar. Ideaal, want dat betekent dat je altijd wel kans hebt op een paar zonnige dagen tijdens je vakantie. Lekker lunchen op het terras en aan het einde van de skidag met z’n allen op een rijtje in een ligstoel een drankje drinken.

Skiën op de pistes van Dolomiti Superski

© Dolomiti Superski – Harald Wisthaler

6. Perfecte pistes

Italianen zijn meester in het maken en prepareren van pistes. Je voelt het iedere dag opnieuw als je weer heerlijk naar beneden skiet.

7. Italiaanse gezelligheid

Last, but not least: Italiaanse gezelligheid. De sfeer is bijzonder en eigenlijk is het altijd gezellig. Rond het middaguur verzamelen groepen Italianen zich op de terrassen voor een lunch en aan het eind van de dag drinken ze gezellig een drankje op het terras. Altijd luid pratend en lachend. Doe gezellig met ze mee en maak er een feestje van.

Lees meer over Dolomiti Superski

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in