© Skiinformatie.nl

FIS WK alpineskiën Saalbach februari 2025: dit wil je weten (als je op vakantie gaat) 

Gisteren vond in Amsterdam een persbijeenkomst plaats naar aanleiding van de FIS Wereldkampioenschappen alpineskiën, die in februari 2025 zullen plaatsvinden in Saalbach. Wolfgang Quast, hoofd marketing & productontwikkeling, vertelde de Nederlandse pers alles over het evenement en welke impact dit zal hebben op de ‘normale toerist’ in het skigebied tijdens de periode van 4 t/m 16 februari. Uiteraard waren wij erbij.

Perspresentatie op hoog niveau 

Austria Tourism organiseerde gisteren, samen met SalzburgerLand en Saalbach, de perspresentatie in Amsterdam. Op de 17e verdieping van de A’DAM Toren werden we op de hoogte gebracht van alle ins en outs van het evenement en welke gevolgen dit zou hebben voor het skigebied en de vakantiegangers die gedurende die weken op wintersport zijn in Saalbach. Super interessant om te zien wat er allemaal komt kijken bij een evenement van dit niveau. Het WK alpineskiën 2025 vindt plaats van 4 tot en met 16 februari in Saalbach, op de 12er Kogel.

Skigebied 100% beschikbaar voor toeristen 

Zijn er in februari beperkingen in Saalbach Hinterglemm vanwege het WK alpineskiën? Daar kregen we een luid en duidelijk antwoord op: “We zijn ons er terdege van bewust dat we in eerste instantie een vakantiegebied zijn. We vinden het daarom belangrijk dat toeristen gewoon gebruik kunnen blijven maken van de 270 kilometer aan pistes en 70 liften in het skigebied. En dat kan ook. Alle pistes en liften blijven gewoon open tijdens de Wereldkampioenschappen,” vertelt Wolfgang Quast, hoofd marketing & productontwikkeling. Alleen een deel van de piste op de 12er Kogel, waar alle wedstrijden plaatsvinden, is uiteraard afgesloten. Maar, als toerist kun je er gewoon langs of zelfs even een (gratis) kijkje nemen langs de kant van de wedstrijdpiste.

Alle wedstrijden op één berg: 12er Kogel in Hinterglemm 

Alle wedstrijden van de verschillende disciplines vinden plaats op de 12er Kogel in Hinterglemm. Ook alle faciliteiten voor de wedstrijdskiërs, het medailleplatform, het ‘House of Snow’ waar iedereen samenkomt, en de pers zijn gevestigd in Hinterglemm. Tijdens je vakantie zul je hier natuurlijk wel wat van meekrijgen, en dat is natuurlijk ook een unieke ervaring. De atleten zullen gebruikmaken van de splinternieuwe 12er Nordbahn, die momenteel wordt gebouwd, terwijl toeristen de eveneens vrij nieuwe 12-Kogel gondel kunnen gebruiken. Er worden dan ook geen grote problemen verwacht wat betreft capaciteit en wachttijden.

15.000 toeschouwers per dag in de finish area 

Bij de finish onderaan de wedstrijdpiste kunnen dagelijks 15.000 toeschouwers plaatsnemen op de tribunes. Sinds dinsdag zijn er dagtickets te koop voor de verschillende wedstrijddagen. Over de logistiek is goed nagedacht. Zo kunnen dagjesmensen met tickets de gratis bussen nemen vanaf de treinstations Zell am See, Saalfelden en Maishofen. Dit laatste station is zelfs speciaal uitgebreid voor het WK. Ook is er ruimte om de auto te parkeren.

Nederland doet ook mee aan de WK! 

Hoewel Nederlands bekendste wedstrijdskiër Maarten Meiners inmiddels gestopt is, kwam er een grote verrassing: voormalig topskiër en zevenvoudig wereldkampioen Marcel Hirscher zal dit jaar voor Nederland uitkomen! Voorheen skiede hij onder de Oostenrijkse vlag, maar dankzij zijn Nederlandse moeder zal hij nu ons land vertegenwoordigen. Mega spannend natuurlijk om te zien hoe de inmiddels 35-jarige atleet dit seizoen zal presteren. Ga jij hem aanmoedigen in Saalbach? Dat kan dus gewoon gratis langs de kant van de wedstrijdpiste of op de tribunes in de finish area.

Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je alle ontwikkelingen volgen op wintersportgebied? Meld je dan snel aan via het onderstaande formulier voor het laatste wintersportnieuws in je mailbox.

 *
 *

Waar ben je naar op zoek?

Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

 *
 *
Vul je e-mailadres in