© Snowsports Bilthoven

Nieuwe skibaan in Bilthoven: zelf testen tijdens opening

Bij Snowsports Bilthoven wordt de tweede indoor skibaan gebouwd. Vanaf volgend weekend, kun je hier al vanaf glijden. Tijdens het openingsweekend kun je de eerste bochten maken op de gloednieuwe skibaan. In dit artikel lees je alles over de nieuwe skibaan en de evenementen tijdens het openingsweekend!

Nieuwe skibaan in Nederland

Afgelopen winter opende Snowsports Bilthoven de eerste skibaan, en sindsdien is er hard doorgewerkt. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de tweede helling, de Zuid-Helling! Dankzij de nieuwste technieken worden de skibanen steeds verder geoptimaliseerd. Zo wordt er onder andere gebruikgemaakt van een GoPro en beamers boven de baan, zodat er videoanalyses kunnen worden gemaakt.

Opening, open dag en meer!

27 september: opening 2024

Zet 27, 28 en 29 september maar in je agenda! Op de 27e vindt de opening 2024 plaats, georganiseerd door Snowsports Bilthoven in samenwerking met MK Skiservice en Epique Mountain Adventures. Dit evenement is jaarlijks een van de startpunten van het skiseizoen in Nederland. Iedereen die van wintersport houdt, is welkom om te proosten op de start van het seizoen 2024/2025.

Wat kun je verwachten? Speciale gasten uit heel Europa, screenings van de nieuwste skifilms, en een nieuwe recordpoging airbagstrekken. Daarnaast kun je op vrijdag al de nieuwe skibaan testen! Voor slechts €15,- per persoon kun je deelnemen aan deze geweldige avond. De opbrengst gaat naar de Mentelity Games 2025.

28 september: Open dag in Bilthoven

Op 28 september 2024 organiseert Snowsports Bilthoven een open dag. Tussen 10.00 en 15.00 uur ben je welkom om binnen een kijkje te nemen, ook bij de nieuwe skibaan! Kom kennismaken met de skileraren en test de baan zelf uit. Je kunt je vooraf inschrijven voor een proefles, maar je kunt ook spontaan langskomen voor een paar bochten op de baan.

29 september: Informatiedag en proeftrainingen

Het programma stopt niet op zaterdag. Het openingsweekend van de nieuwe skibaan in Bilthoven wordt op zondag afgesloten met een informatiedag en proeftrainingen voor iedereen die interesse heeft om skileraar te worden. MK is opnieuw aanwezig en skileraren krijgen de mogelijkheid om alvast hun inkopen voor het skiseizoen te doen.

Over Snowsports Bilthoven

Bij Snowsports Bilthoven kun je je in Nederland voorbereiden op je wintersport. Vanaf september is het nieuwe cursustraject gestart, waarbij wintersporters in korte tijd hun techniek flink kunnen verbeteren. De skilessen worden gegeven op een indoor skibaan. Met de hulp van ervaren skileraren kun je de basis leren of je techniek perfectioneren. Ook voor ervaren wintersporters met een blessure is het ideaal; zo kun je je spieren opbouwen voordat je de sneeuw in gaat.

Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je alle ontwikkelingen volgen op wintersportgebied? Meld je dan snel aan via het onderstaande formulier voor het laatste wintersportnieuws in je mailbox.

 *
 *

Waar ben je naar op zoek?

Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

 *
 *
Vul je e-mailadres in