Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

WEERBERICHT: blijft de sneeuw nog wel liggen in de Alpen?

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Na de extreme vrieskou van afgelopen week, volgt er deze week een grote omslag in het weerbeeld. Het wordt de komende dagen een stuk milder in de Alpen, waardoor er flink wat sneeuw weg gaat smelten. We hadden goede hoop op een witte Kerst, maar nu vragen we ons af of de sneeuw wel blijft liggen de komende dagen. In dit weerbericht lees je er alles over.

Omslag naar mild weer

In het weerbericht van vorige week heb je kunnen lezen dat er mild weer op komst is. Niet alleen in Nederland ga je dat vanaf vandaag merken, ook in de Alpenlanden schieten de temperaturen omhoog. Milde temperaturen en regen, dat zijn de voorspellingen voor de komende dagen. Of dat ook zo is tijdens Kerst?

Ongewoon warm

Tot en met woensdag wordt het ongewoon warm in de skigebieden. Het nulgradenniveau stijgt en zelfs op 1500 meter hoogte ligt de temperatuur boven het vriespunt. Tot deze hoogte kan het flink gaan dooien, al hoef je ook weer niet bang te zijn dat alle sneeuw verdwijnt. De bodem is de afgelopen dagen zo koud geworden, dat er een goede basis is ontstaan. Als je op wintersport bent zul je de milde temperaturen wel gaan merken. Deze week geen laagje extra, maar eentje minder.

Ski-in ski-out: 5 hele leuke accommodaties aan de piste

Kouder richting het weekend

In de Alpen houdt het warme weer gelukkig niet al te lang aan. Woensdag is het hoogtepunt en daarna wordt het weer kouder. Vanaf zaterdag kan het zelfs weer echt fris worden volgens de weerexperts. Dan zakken de temperaturen richting het vriespunt en daaronder in de bergen. Voor het weekend worden ook weer enkele centimeters sneeuw verwacht volgens Bergfex boven de 1000 meter, daaronder zal het voornamelijk regenen. Vooral in Zwitserland staan er tientallen centimeters op de planning, hoewel dit wel op hoge hoogte is.

Krijgen we een witte Kerst in de Alpen?

Het blijft altijd weer spannend zo vlak voor de kerstvakantie! Helaas rapporteren meerdere nieuwswebsites dat dit niet gaat gebeuren dit jaar. Het is volgens Merkur.de onwaarschijnlijk dat er dit jaar een witte Kerst komt onder de 1000 meter. In plaats van sneeuw en ijs zal het met deze dooi een modderige en groene Kerst worden in de Alpenlanden met regen. In Nederland blijft het helaas ook warm en kunnen we rekenen op milde Kerstdagen. De temperatuur blijft rond de 10 graden hangen.

Een witte Kerst kun je alleen beleven boven de 1000 meter hoogte. Voor de perfecte feestdagen moet je dus naar een skigebied afreizen!

Vier de feestdagen in de bergen in een van deze 5 accommodaties

phone_iphone

Volg je ons Whatsapp-kanaal al?

Wil je bericht ontvangen zodra we een belangrijk artikel plaatsen op onze website? Dat kan gaan over verse sneeuw, ontwikkelingen in de wintersportwereld of ander belangrijk nieuws wat te maken heeft met de skigebieden. Super handig, zo mis je niets! Via deze link ga je naar het kanaal en kun je op ‘volg’ klikken ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in