Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dit wil je eten in deze 5 berghutten in SkiWelt

Berghutten in SkiWelt

© Auracher Löchl

Wintersportredacteur

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is een van de populairste skigebieden in Oostenrijk en dat is niet voor niets. Je vindt er meer dan 288 km aan pistes, negen sfeervolle dorpjes, meer dan 20 dalafdalingen en uitdagende tochten om te skiën. Maar met zoveel kilometers en zoveel afdalingen die je hier kunt maken, is goed eten net zo belangrijk. En lekker! Gelukkig telt het skigebied ook tientallen gezellige berghutten en -restaurants. Even bijkomen met iets warms, aansterken met een flinke pan lekkers of de dorst lessen met een Weiße… Dit wil je eten in deze 5 berghutten in SkiWelt tijdens je wintersport!

80 supergezellige hutten

Even pauzeren tijdens je wintersport in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental? Je hebt de keuze uit meer dan 80 berghutten die allemaal net zo gezellig zijn. De meeste van deze hutten zijn namelijk door families gerund en daardoor authentiek, kneuterig en persoonlijk gebleven. Met ruime zonneterrassen inclusief ligbedden of een knisperend vuurtje binnen, overal zit je eigenlijk lekker. De meeste hutten hebben typische Tiroolse en/of Oostenrijkse specialiteiten op het menu staan, dus reken er maar op dat je lekker kunt lunchen. Op zoek naar wat huttentips voor je volgende wintersport in SkiWelt? We hebben alvast een lijstje voor je gemaakt!

Pauzeren bij pisterestaurants SkiWelt
© Tourismusverband Wilder Kaiser, Mathäus Gartner

1. Even opwarmen met een Heiße Schoko mit Sahne

Het is koud, het sneeuwt of je lust gewoon wel iets warms na een paar mooie afdalingen. Even lekker opwarmen met een grote kop warme chocolademelk met slagroom. En een scheutje rum, want op wintersport mag dat gewoon ’s ochtends al. Je drinkt ‘m het lekkerst bij de Filzalm, de oergezellige hut aan de voet van huisberg Hohe Salve op 1300 meter hoogte. Hier serveren ze namelijk echte Milka chocolademelk met slagroom, rum of slagroom én rum. Lekkerder kan niet… De hut ligt aan de kant van Brixen im Thale, naast de Filzalmsee.

2. Apfelstrudel met vanillesaus voor het elf-uurtje

Je kent het wel: het elf-uurtje. Het is nog geen lunchtijd maar je hebt best wel trek en kunt wel een oppepper gebruiken. Tijd voor een schaamteloos grote Apfelstrudel die in de vanillesaus zwemt. Hmmm! Via de Hartkaiser piste (nr. 80) in Ellmau ski je door naar de kleine, supergezellige familiehut Rübezahl – Alm, waar een heerlijk zonneterras ligt te wachten totdat jij er neerploft. Met uitzicht op de Wilder Kaiser! Alles is huisgemaakt met een enorme dosis liefde en dat proef je.

3. Pannetje käsespätzle om het energielevel mee aan te vullen

Oké, je hebt er een serieuze ochtend opzitten op de pistes van SkiWelt en het is echt wel tijd om even bij te tanken met wat calorieën die je energielevel weer aanvullen. Wat is er nu beter voor de lunch dan een pan Käsespätzle? Kaas, kaas en nog meer kaas… Je eet ‘m het lekkerst bij Gipfelalm Hohe Salve boven op de Hohe Salve. Hier geniet je namelijk van die heerlijke Oostenrijkse specialiteit, terwijl je je ogen uitkijkt bij het 360-graden uitzicht vanaf het ronddraaiende terras. Een uniek restaurant en daarom een echte aanrader voor de lunchpauze! En ben je eenmaal opgeladen en heb je je buik rond gegeten, dan bevind je je meteen op een goed startpunt voor de rest van je skidag. Vanaf hier begint namelijk de langste afdaling van SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental, maar kun je ook eenvoudig uitwijken op de tientallen andere pistes van het skigebied.

Käsespätzle eten op wintersport in SkiWelt
© Mathäus Gartner

4. Overheerlijke Tiroler Gröstl om te delen

Hoewel je het skigebied van SkiWelt nog lang niet hebt uitgespeeld, heb je alles gegeven op de latten en is het tijd om je skidag af te sluiten. Hoogste tijd voor het diner! Ondanks dat je heel stiekem nog een klein beetje vol zit van die machtige, maar overheerlijke kaaspan van de lunch, kun je toch het volgende gerecht niet laten staan. Je hebt je oog laten vallen op de Tiroler Gröstl en dat staat dan ook op het menu voor die avond. Lekker om te delen! Strijk neer in het sfeervolle Bar & Restaurant Hexenalm, direct bij het dalstation van Hochsöll. Tiroolse specialiteiten zijn helemaal in het straatje van de koks en de Gröstl is hier dan ook echt een aanrader. Ook de vega-optie!

5. Portie Kaiserschmarrn toe

Nog even wandelen door het prachtige winterse landschap, rodeltochten om de dag af te sluiten of toch nog een paar pistes pakken in het grootste verlichte avondskigebied van Oostenrijk in Söll? Hoe je de dag ook eindigt, een warme portie Kaiserschmarrn om het af te leren hoort daar gewoon bij. De Moonlightbar ligt direct bij de dalafdaling en onder aan de rodelbaan. Hier kun je genieten van zo’n bord zoete Kaiserschmarrn, of zoals de specialiteit luidt ‘Wilder Kaiser Schmarrn’. Een perfecte portie om te delen. Kun je daarna meteen blijven hangen voor een drankje en een dansje!

Kaiserschmarrn eten in SkiWelt Wilder Kaiser Brixental
© Tourismusverband Wilder Kaiser, Peter von Felbert

Dit weblog is geschreven in samenwerking met SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in