Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

5 tips voor je wintersport in Sölden

Wintersportredacteur

Vorige week waren wij voor de opnames van 24 UUR IN in Sölden. Hier ontdekten we het skigebied, maar stonden er ook een aantal andere activiteiten op de planning. Dit skigebied staat natuurlijk bekend om de 007 ELEMENTS, naar de film van James Bond, maar er is nog veel meer te doen hier. Hieronder vind je een lijstje met 5 tips voor je wintersport in Sölden. 

1. 007 ELEMENTS

De eerste tip die we je willen geven, is natuurlijk een bezoekje aan het 007 ELEMENTS museum. Dit museum laat zien hoe de James Bond-film Spectre is opgenomen in Sölden, maar vertelt ook hoe andere films zijn gemaakt. Hier is goed te zien dat de filmploeg voor de films al de hele wereld is afgereisd en op de meest exotische plekken heeft gefilmd. Je vindt hier ook een aantal originele attributen uit de films en verschillende miniaturen die laten zien hoe sommige scènes zijn opgenomen. Je waant je hier even helemaal in de wereld van James Bond. Dit museum is zeker een bezoekje waard!

2. World Cup-afdaling

Elk jaar vindt in oktober de opening van het World Cup-seizoen plaats op de Rettenbachgletscher in Sölden. Vanuit de Gletscher Arena kijken duizenden bezoekers hoe de beste skiërs ter wereld hun eerste wedstrijd van het seizoen skiën. De tribunes staan er het hele jaar en bieden een mooi uitzicht op de World Cup-piste en de rest van de gletsjer. Daarnaast is deze piste de rest van het seizoen geopend voor publiek. Hoe snel kom jij van deze zwarte piste naar beneden?

3. Ice Q restaurant

Voor de liefhebbers van een chique restaurant, heeft Sölden ook genoeg te bieden. Zo vindt je bovenaan de Gaislachkogl het Ice Q restaurant. Deze ken je misschien wel van de kliniek uit de James Bond film, maar in het echt is dit een luxe restaurant boven op de berg. Hier kun je kiezen voor een drie- of viergangen menu, maar ook gewoon a la carte. Voor ieder wat wils dus. Aan de aankleding van het restaurant zal het in elk geval niet liggen, zoals je op de foto hieronder kunt zien. Het restaurant ligt naast het 007 ELEMENTS museum, dus misschien kun je een bezoekje aan deze twee wel combineren!

4. Electric Mountain Festival

Elk winterseizoen organiseert Sölden één keer per maand een Electric Mountain Party. Deze feesten vinden plaats boven aan de Giggijochbahn en zorgen elke keer weer voor veel gezelligheid. Aan het eind van het seizoen, dit jaar op 4 en 5 april, sluiten ze het seizoen af met het Electric Mountain Festival. Dat betekent twee dagen lang feesten boven op de berg met optredens van wereldberoemde DJ’s. Dit jaar staan Robin Schultz en Lost Frequencies op het podium. Wij waren helaas te vroeg voor dit evenement, maar het is zeker een aanrader!

5. BIG3 Rally

Wat zeker leuk is om te doen in Sölden, is de BIG3 Rally. Dit zijn drie punten van boven de 3.000 meter waar je met de lift kunt komen. Zo kunnen zowel wintersporters als voetgangers deze punten bereiken. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de omgeving, tenminste als het mooi weer is. Wij troffen het niet met het weer en zagen vooral wolken, maar uit ervaring van eerdere bezoekjes aan dit skigebied kunnen we bevestigen dat het uitzicht hier geweldig is. Sölden is het enige gebied in Oostenrijk dat toegang biedt tot drie uitzichtpunten boven de 3.000 meter. De Gaislachkogl (3.058 meter), Tiefenbachkogl (3.250 meter) en Schwarze Schneid (3.340 meter) vormen samen de BIG3. Dus ben je op zoek naar een goede plek voor de ultieme wintersportfoto? Probeer dan één van deze punten!

Foto-update Sölden

Waar we normaal altijd prachtig weer hebben tijdens de opnames van 24 UUR IN, was dat hier voor het eerst niet het geval. Het is eind maart en de meteorologische lente is vandaag al begonnen, maar wij hebben nog twee dagen vol sneeuw gehad. In totaal was er in die twee dagen zo’n 70 cm verse sneeuw gevallen, dus we hadden zeker niets te klagen. Ondanks dat we geen zon hadden, waren het twee heerlijke dagen, zoals je op de foto’s hieronder kunt zien.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in