Nieuwsalert per mail ontvangen

360 graden draaien op je snowboard met LUMBOS

Voeten die helemaal vastzitten op je snowboard? Ouderwets. De afgelopen jaren zijn er maar weinig revolutionaire doorbraken geweest in de snowboardbranche. De komst van LUMBOS er zomaar één kunnen zijn, als het überhaupt doorbreekt. 

LUMBOS is een nieuw mechanisme dat je monteert tussen je snowboard en je bindingen. Twee roterende platen zorgen ervoor dat je voeten vrij kunnen draaien, los van elkaar. Ideaal voor in de lift, tijdens het steppen en schijnbaar ook tijdens het snowboarden. Over het laatste heeft iedereen z’n twijfels, maar als je LUMBOS eenmaal hebt gebruikt dan ben je verkocht. Dat is het verhaal van de Deense uitvinder Thomas Lundbaek in ieder geval.

Wij vinden het er maar vreemd uitzien en zijn erg benieuwd of het Kickstarter project gaat lopen. Toch is er echt wel wat voor te zeggen. De extra bewegingsvrijheid moet leiden tot meer stabiliteit en een vloeiendere beweging. Je zou je radius zelfs kunnen verkorten doordat je snowboard makkelijker draait onder de voet waar geen gewicht op staat. Door de toegenomen vrijheid komt het snowboarden steeds dichterbij de surfsport. De video legt het mechanisme goed uit. Wat denk je? Wordt het wat?

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in