Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Sam Strauss

1 dode en 3 gewonden na ongeluk met gondel in Goldeck

Wintersportredacteur

Twee dagen na het einde van het skiseizoen van skigebied Goldeck (Karinthië), heeft er een dodelijk ongeluk plaatsgevonden. Vier mannen waren bezig met onderhoudswerkzaamheden aan een zomergondel toen het mis ging.

Ongeluk met een liftkabel

Dinsdag, rond 11.00 uur, waren vier medewerkers van de Goldeck Bergbahnen bezig met onderhoudswerkzaamheden aan de Goldeckbahn. Op het moment van het ongeval voerden zij werkzaamheden uit aan de ophangkabel van de gondel in het middenstation (1600 meter hoogte). Wat er precies gebeurde, is nog onduidelijk. Het heeft in ieder geval iets te maken met de kabel waaraan de gondel hangt. Tot nu toe is het nog een groot vraagteken of de kabel nou is losgeschoten of gebroken en of het een fout was van de mannen of dat het kwam door een technisch defect. De precieze oorzaak wordt nog onderzocht.

1 dode, 3 gewonden

Eén van de vier mannen, een 45-jarige, was opslag dood. Zijn drie collega’s liepen alleen lichte verwondingen op, maar waren wel compleet in shock. Eén van hen wist een noodoproep te doen, waarna ze per reddingshelikopter naar het ziekenhuis in Spittal an der Drau werden gebracht.

 

Zomergondel

De Goldeckbahn, die sinds 1960 in gebruik is, is alleen operatief in de zomermaanden. Gedurende het winterseizoen vinden er meerdere onderhoudswerkzaamheden plaats. Volgens de directeur van de bergbahnen, Günter Werginz, is het onverklaarbaar hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De mannen hebben jarenlange ervaring en zijn zeer kundig in hun vak. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Uit veiligheidsredenen is de weg die onder de kabels van de gondel ligt (Baldramsdorfer Landesstraße), voor onbepaalde tijd gesloten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in