Nieuwsalert per mail ontvangen

Zauchensee bouwt kunstmatige besneeuwing verder uit

Vanwege de globale klimaatsverandering is het voor skigebieden steeds belangrijker om pistes kunstmatig te kunnen besneeuwen. Daarom vind je bijna in elk skigebied al sneeuwkanonnen en sneeuwlanzen. Zauchensee investeert dit seizoen in een nieuw besneeuwingsproject.

In de komende maanden wordt er in het gebied bijna 4 miljoen euro tegenaan gegooid om ook bij weinig sneeuwval genoeg sneeuw op de pistes te garanderen. Bedrijfsleider van het liftbedrijf in Zauchensee Vroni Schäffer: “We hebben op de berg al het grote waterreservoir van 500.000 kubieke meter, maar een leiding richting de Rosskopf ontbreekt nog. Die gaan we nu realiseren.”

Aan het project wordt al enkele tijd met flinke druk gewerkt. “Het is technisch zeer uitdagend, aangezien we een 130 meter lange leiding door de rivier moeten bouwen. En dan heb je ook nog een leiding die naar de 300 meter lager gelegen Unterbergalm loopt en weer omhoog naar de Rosskopf. Met de extra besneeuwingsvoorziening kunnen die pisten duidelijk sneller worden voorzien van sneeuw”, vertelt Schäffer. Verwacht wordt dat het werk er eind oktober opzit en men deze winter al verandering gaat merken.

 

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in