Nieuwsalert per mail ontvangen

WK Kerstmannen in Samnaun: wie is de beste kerstman?

© www.swiss-image.ch

De Santa Claus World Championships… Al eens van gehoord? Elk jaar weer doen er vele wintersporters aan het WK Kerstmannen mee en is het een grote, gezellige wedstrijd. Deelnemers komen vanuit de hele wereld in hun kerstmanpak naar het event om te bewijzen dat zij de beste kerstmannen zijn. Dit WK wordt gehouden in november tijdens de opening van het skigebied van Samnaun. 

Zo werkt het

In totaal kunnen er 32 teams meedoen. Een team bestaat uit 4 kerstmannen of vrouwen. Deze kunnen uit alleen kerstmannen of alleen kerstvrouwen bestaan, maar het kan ook een gemixt team zijn. Ze nemen het tegen elkaar op in 5 verschillende disciplines waarbij het allemaal om tijd gaat. Het team dat als eerste klaar is wint de ronde. De ronde is pas gewonnen als alle 4 de kerstmannen de opdracht hebben uitgevoerd.

Wanneer is het WK Kerstmannen?

Het WK begint tijdens de opening van het skigebied Silvretta Arena op de 25ste van november 2017 en duurt tot de dag erna. Dit jaar zal het WK Kerstmannen voor de 17de keer van start gaan. De strijd tussen de vele kerstmannen begint niet gelijk op de eerste dag van het evenement, maar op de tweede. De eerste dag is namelijk gevuld met gezellige muziekshows en presentaties van de deelnemende teams.

De onderdelen

In de ochtend van dag 2 eten de kerstmannen samen en begint de echte strijd in de middag. De 5 onderdelen die de teams moeten proberen te doorstaan zijn:

  • Sleeën – Dit parcours moeten ze afleggen op ouderwetse sleetjes en elektrische sneeuwscooters.
  • Rendier rodeo – Als echt kerstman rijd je op een rendier en moet je zo lang mogelijk proberen te blijven zitten.
  • Balansact – De kerstmannen moeten pakjes naar de overkant zien te krijgen terwijl ze balanceren op verschillende obstakels.
  • Vliegende kerstman – Bij dit onderdeel is het de bedoeling dat de teams zoveel mogelijk pakjes in de basket gooien via een trampoline
  • Schoorsteen klimmen – Het team waarvan als eerste alle vier de kerstmannen de schoorsteen hebben beklommen wint de ronde.

Heb je altijd al kerstman willen zijn, en springt jouw kerstmanhart hier helemaal van op hol? Dit evenement is jouw kans om te bewijzen dat jij de beste bent. Naast de strijd wie de beste kerstman is, is het een groot feest in Samnaun.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in