Nieuwsalert per mail ontvangen

Wintersportbranche wereldwijd in dalende trend?

Een nieuw onderzoek wijst uit dat de wintersportbranche in een dalende trend zit. Als de resultaten kloppen dan is er dringend actie noodzakelijk om deze dalende trend om te zetten in een positieve cijfers.
Het rapport, The International Report 2015 on Snow & Mountain Tourisme, is uitgebracht door een Zwitserse adviseur genaamd Laurent Vanat. Het onderzoek is nu zeven jaar achter elkaar uitgevoerd en analyseert gegevens uit veel verschillende bronnen. Het onderzoek heeft uitgewezen dat Noord-Amerika, Italië en Zwitserland in verval zin de afgelopen vijf jaar.
Veel Alpenlanden zijn op zoek naar andere markten, zoals Azië en Rusland zodat het dalende aantal wintersporters opgevangen kan worden. De belangrijkste doelgroep voor de Alpenlanden zijn toeristen uit Duitsland, Engeland, Nederland en België. Het onderzoek wijst alleen uit dat de doelgroep buiten Europa de daling in Europa niet goed kan maken. “Veel skigebieden hebben veel moeite om nieuwe klanten te trekken. Het opvolgen van de ‘babyboomers’ is een enorme uitdaging voor de skigebieden”, aldus Vanat. Het rapport geeft als conclusie dat veel jonge mensen geënthousiasmeerd moeten worden om de sport te proberen. Op die manier kan het aantal Europeanen die op wintersport gaan weer stijgen en kan de dalende trend omgezet worden naar een positieve trend.
Bekijk het volledige rapport op de website van Laurent Vanat.

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in