Nieuwsalert per mail ontvangen

Winterse beelden vanuit de Alpen

Nu de waarschijnlijk laatste hittegolf van dit jaar ook weer voorbij is, kunnen we ons echt gaan voorbereiden op de winter. Daar waar het in ons land de afgelopen tijd nog erg warm is geweest, is het kwik in de Alpen al aardig omlaag gegaan. De eerste sneeuw is gevallen in de hooggelegen skigebieden en blijft in de toppen op een aantal plekken zelfs aardig liggen. Met de opening van een aantal gletsjers dit weekend, zoals die van Sölden, is dat goed nieuws, want de winter komt eraan! Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot de eerste meters goed blijven kleven, zodat we onze sporen weer kunnen zetten!

Vooral in Frankrijk is het kwik de afgelopen paar dagen flink omgeslagen van zomerse temperaturen naar iets dat op winter begint te lijken, waardoor er de afgelopen week al redelijk wat sneeuw is gevallen. Die sneeuwval heeft dit weekend aangehouden en de toppen hebben daarmee nog een extra laagje mogen ontvangen. Het is er zelfs zo lekker koud geweest, dat er zelfs een aantal vlokken zijn neergedaald rond de 1500 meter. Niet alleen in Frankrijk zijn de Alpen voorzien van een verse laag sneeuw. Ook op plekken in Italië, Zwitserland en op een aantal Oostenrijkse gletsjers is er aardig wat verse sneeuw bij gevallen.

 

De aankomende paar dagen kunnen we op de toppen van de bergen in het Zillertal, de Weißensee, Ramsau en Zell am See – Kaprun nog wat extra sneeuwval verwachten. Helaas kunnen we er nog niet van uit gaan dat alle sneeuw ook daadwerkelijk blijft liggen. Door de hoge temperaturen zal er helaas nog veel van de vers gevallen sneeuw wegsmelten. Toch mogen we niet klagen, want de eerste tekenen van Koning Winter zijn in aantocht! Dus laten we met zijn allen duimen dat hij deze winter goed gezind is, zodat we nog veel meer sneeuw mogen verwachten!

Voor nu moeten we het doen met deze beelden van het afgelopen weekend. Krijg jij bij het zien ook zo’n zin in de wintersport?

Alpe d’Huez

schermafbeelding-2016-09-19-om-10-42-58
schermafbeelding-2016-09-19-om-10-42-32

Sölden

schermafbeelding-2016-09-19-om-10-38-20

Kaprun

schermafbeelding-2016-09-19-om-10-53-29

Saas-Fee

schermafbeelding-2016-09-19-om-10-56-42
schermafbeelding-2016-09-19-om-10-55-50

Zillertal Arena

konigsleiten
zillertal-arena-sneeuw

Kun jij ook niet wachten tot dat de winter weer van start gaat? Deel je mooiste winterse plaatjes met ons en misschien zie jij jouw foto binnenkort wel op de website langskomen!

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in