Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

WEERBERICHT: gigadump volgende week?

Wintersportredacteur

De tweede week van de voorjaarsvakantie staat in de startblokken. Als we de weersvoorspellingen mogen geloven, zou die wel eens in het teken kunnen gaan staan van een gigadump. Verschillende weermodellen voorspellen vanaf dinsdagnacht verse sneeuw.

Vandaag een mix van zon en wolken

Voor veel wintersporters is het vandaag alweer de laatste vakantiedag. Nog even genieten van de pistes en dan morgen weer richting Nederland. Vannacht heeft het noorden van Oostenrijk nog een paar vlokken sneeuw mogen ontvangen. Vanochtend is het daarom her en der nog vrij bewolkt, maar gelukkig breekt het in de loop van de dag steeds verder open. Overigens niet in delen van Frankrijk, Zwitserland en Italië, daar is het nu al heerlijk zonnig.

Zonnig weekend

Het zonnige weerbeeld blijft ook in het weekend overheersen. In grote delen van Italië, Frankrijk en Zwitserland is het overwegend zonnig en zacht. Een ander verhaal is dat helaas voor Oostenrijk. Een mix van zon en wolken blijven hier tot de mogelijkheden behoren.

Mogelijk regen op zondag

En dan iets waar we minder vrolijk van worden. In Oostenrijk is het dit weekend best wel rommelig wat het weer betreft. Omdat het zo zacht is, ligt de sneeuwvalgrens vrij hoog. Op zondag trekt de wind aan en neemt de kans op neerslag toe. Helaas valt het meerendeel daarvan in de vorm van regen.

Volgende week: kouder en veel sneeuw

Voor volgende week staat er een behoorlijke omslag op het programma. De meeste wintersporters die dan vakantie hebben, hopen natuurlijk op een stralend zonnetje. Als we de weermodellen mogen geloven, zou die wel eens heel beperkt kunnen gaan schijnen. Sterker nog, er staat een mogelijke gigadump op het programma.

Na een zacht weekend gaat de temperatuur vanaf dinsdag weer omlaag. ’s Nachts wordt de eerste sneeuw voorspeld en op woensdag zou het wel eens echt los kunnen gaan. Als we de sneeuwvoorspellingen van Bergfex nu bekijken, dan kan er lokaal bijna een halve meter sneeuw gaan vallen in Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Frankrijk. Ook in de dagen daarna kan het flink gaan sneeuwen. Dit is allemaal nog best ver weg, dus we zijn erg benieuwd in hoeverre deze voorspellingen uit gaan komen. Uiteraard houden we je op de hoogte!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in