Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

WEERBERICHT: erg veel sneeuw op de planning voor komende week

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De winter is nog niet over, zoals de voorspellingen vorige week al aangaven. Dat blijkt maar weer uit het weerbericht van de aankomende dagen. Na een periode met veel zon een weinig neerslag is het nu weer tijd voor sneeuw. Er kunnen tientallen centimeters sneeuw vallen de komende week. Hoe, waar en wanneer, lees je in dit weerbericht.

Begin van de week al erg bewolkt

Waar vakantiegangers nog konden genieten van een zonnig laatste weekend van de voorjaarsvakantie, sneeuwt het vandaag al in sommige delen van de Alpen. Het is erg bewolkt als we kijken naar de webcams van de skigebieden. In eerste instantie sneeuwt het in de West-Alpen. Dat is goed ook, want in Frankrijk en Zwitserland is een vers laagje sneeuw hard nodig en dat gaat de komende dagen zeker vallen.

Storingen trekken naar het zuiden

Er komen allerlei storingen aan die met koude lucht over het midden van Europa trekken. Deze storingen nemen neerslag mee die voor sneeuwval zorgt. Vooral vanaf woensdag kan het flink sneeuwen in de West- en Zuid-Alpen.

Hoeveel centimeter sneeuw komende week?

In Frankrijk gaat het echt dumpen met sneeuwhoeveelheden tussen de 70 en 100 centimeter. Er komt dus een flinke laag bij! Ook in Zwitserland zijn er tientallen centimeters voorspeld. Bijvoorbeeld 45 centimeter in Saas-Fee en in de Aletsch Arena rond de 90 centimeter. In het westen van Oostenrijk kunnen enkele skigebieden profiteren van een vers laagje. De voorspellingen laten voornamelijk sneeuw in het westen zien, zoals in Lech (32 centimeter) en in Ischgl (20 centimeter). In Italië wordt er echt maar een suikerlaagje voorspeld, het blijft bij enkele centimeters.

Sneeuw in het Sauerland

Ook komt er volgens de huidige voorspellingen 20 centimeter bij voor het Sauerland. In Winterberg en Willingen is het vanaf vandaag al aan het sneeuwen. Morgen komt er maar liefst 13 centimeter bij en ook de rest van komende week staat er sneeuw op de planning.

Ook (helaas) kans op regen

In het weekend is er ook kans op regen in een groot deel van de Alpen. Daarbij gaat het om de hele noordkant. De sneeuwgrens ligt best wel hoog (rond de 2000 meter), dus naast sneeuw moet je ook rekening houden met natte sneeuw en regen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in