Wat is een skidrager?

Een skidrager is een systeem dat je op het dak van de auto bevestigt. In de skidragers plaats je ski’s die niet meer in de auto passen. Ideaal voor auto’s met weinig bagageruimte. Skidragers zijn een prima alternatief voor een dakkoffer. Op deze pagina lees je alles over skidragers.

De werking van skidragers

Zoals hierboven al benoemd, is een skidrager een systeem dat je op het dak van de auto bevestigt. Daar plaats je vervolgens de ski’s in. Op die manier bespaar je ruimte in de auto en kun je veilig en betrouwbaar op wintersport gaan, zonder dat je ski’s thuis moeten blijven. Skidragers zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en merken, voor één paar ski’s of meer.

Twee varianten

Er zijn twee soorten skidragers. De eerste bevestig je met magneten op het dak, de tweede maak je vast op de dakdragers van de auto. De keuze voor één van de twee, hangt af van je eigen wensen, budget en behoeften.

Skidragers op het dak van de auto

Ski- en snowboarddragers

Naast skidragers zijn er ook snowboarddragers. Deze hebben dezelfde werking, maar zijn iets groter, zodat ook je snowboard ertussen past. Sommige dragers zijn geschikt voor beide. Hier kun je dus niet alleen ski’s, maar ook een snowboard in plaatsen.

Kopen of huren

Ga jij op wintersport met vrienden of familie en ben je eenmalig afhankelijk van extra ruimte in de auto? Dan kun je er ook voor kiezen om skidragers te huren. Deze zijn al vanaf een paar euro per dag verkrijgbaar. Wanneer je vaker op wintersport gaat met een gevulde auto, dan biedt kopen uitkomst. Skidragers zijn te koop in verschillende prijsklassen.

Tips voor het gebruik van skidragers

  • Bedenk vooraf hoeveel ski’s of snowboards je erin wilt vervoeren.
  • Skidragers zijn alleen geschikt voor het vervoeren van ski’s of snowboards. Je kunt er geen andere bagage mee vervoeren.
Skidrager op het dak van een auto met ski's

Skidrager of dakkoffer

Skidragers zijn een goedkopere optie voor een dakkoffer. De prijs van een dakkoffer loopt al snel op tot enkele honderden euro’s, terwijl je een skidrager prima onder dat bedrag kunt kopen. Het voordeel van een dakkoffer is wel, dat je er naast ski’s en snowboards ook andere bagage in kunt stoppen. Bijvoorbeeld skischoenen, tassen of ander materiaal. Heb je voldoende ruimte voor de bagage in de auto, maar passen alleen de ski’s er niet meer bij? Dan biedt een skidrager uitkomst. Op deze pagina lees je alles over dakkoffers.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in