Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Voor de vroege vogel: Gipfelfrühstück in Hochkrimml

Wintersportredacteur

Een leuke tip voor de vroege vogel vandaag: ontbijten op de top van de berg bij zonsopkomst. Dat kan nu in de Zillertal Arena. Het nieuwe mini-event ‘Gipfelfrühstück’ wordt daar dit jaar voor het eerst georganiseerd.

Gipfelfrühstück

Deze winter organiseert de Zillertal Arena vier keer het Gipfelfrühstück evenement, wat eigenlijk niets anders is dan ontbijten boven op de berg bij zonsopkomst. Het klinkt simpel, maar het is een magische belevenis. De dag begint vroeg als je om 06.30 uur instapt in de Plattenkogel X-Press 2 richting de top van de berg. Bovenop die berg staat bij het kruis op de Plattenkogel (2040 m hoogte) een heerlijk ontbijt op je te wachten. Beter kan je dag niet beginnen!

Terwijl de zon z’n best doet om over de bergen heen te komen, geniet jij van de eerste maaltijd van de dag. Het uitzicht is werkelijk waar adembenemend. Zelf mocht ik vorig jaar bij de try-out aanwezig zijn en dat was genieten. We hadden een prachtige dag en dan is het uitzicht magisch. Je kijkt aan de ene kant Tirol in, terwijl je aan de andere kant het Salzburgerland ziet. Een ervaring die niemand me meer afneemt.

Impressie

Wil je weten wat je te wachten staat? Bekijk dan de onderstaande video van de eerste editie van het Gipfelfrühstück.

Deelnemen

Je kunt deze winter nog drie keer deelnemen aan het event. Het ontbijt wordt de komende drie weken nog georganiseerd. Wanneer precies is afhankelijk van het weer. Met sneeuwval heb je er natuurlijk niets te zoeken. Daarom schrijf je jezelf in voor een tijdsperiode van maandag t/m donderdag. Vervolgens wordt aan de hand van de weersvoorspellingen een dag gekozen. Voor 29 euro per persoon ben je erbij. Daarvoor wordt de lift eerder aangezet, staat er een heerlijk ontbijt op je te wachten en mag je natuurlijk als een van de eerste wintersporters van de dag de afdaling maken die dan helemaal strak is geprepareerd. Genieten!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in