Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Pixabay

Voetsporen van beer in sneeuw gevonden in Serfaus

Wintersportredacteur

Aankomende winter oog in oog komen te staan met een beer in Serfaus? Daar hoef je niet vanuit te gaan, maar er zijn gisteren wel voetsporen van een beer in de sneeuw gevonden. Om wat voor soort het gaat is niet bekend. Niemand heeft iets gezien, er is geen schade en het valt ook niet uit de pootafdrukken te herleiden.

Sterker nog, het is heel goed mogelijk dat het dier al lang verder getrokken is. Enkele dagen geleden kwam er bijvoorbeeld nog een melding van een beer die vanuit Zuid-Tirol via het Münstertal naar het Engadin was gewandeld.

Regelmatig meldingen

Serfaus ligt niet ver van het drielandenpunt van Oostenrijk, Italië en Zwitserland. Een gebied dat niet onbekend is bij beren. In de afgelopen jaren zijn er regelmatig meldingen binnengekomen. Mocht je aankomende zomer of winter in dit gebied aanwezig zijn en iets zien, bijvoorbeeld pootafdrukken, waarschuw dan altijd de officiële autoriteiten.

Beren in Europa

Ook in Europa leven beren. Niet alleen in dierentuinen of in het opvangcentrum Bärenland in Arosa, maar ook in het wild. Laat dit nou niet een reden zijn om die kant niet meer op te gaan. De kans is ontzettend klein dat je er eentje tegenkomt tijdens een skitocht in de bergen. De dieren laten zich niet snel zien en vaak worden alleen de voetsporen waargenomen. Vorig jaar februari nog, op de grens van Tirol en Beieren. Een beer verbleef hier toen lange tijd, maar heel onopvallend.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in