Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

VIDEO: zo mooi is het vanochtend op de piste in Winterberg

Wintersportredacteur

Er is weer een heerlijke wintersportdag aangebroken! Gisteren kon je al zien hoe mooi het is op de pistes van Kühtai. Ook vanochtend is het genieten in de bergen! Vanuit het skigebied van Winterberg is er een video-update gedeeld op social media. Geniet je mee?

Nog overwegend zonnig

Afgelopen weekend en aan het begin van deze week heeft het nog eens flink gesneeuwd in de Alpen. Ook in het Sauerland kwam er een klein laagje sneeuw bij op de piste. Daarna is de zon doorgebroken en gisteren, maar ook vandaag zijn de condities heerlijk op de piste. De temperatuur ligt rond het vriespunt en de zon laat zich veelvuldig zien. Geniet er nog even van, want de komende dagen verandert het weerbeeld en neemt de temperatuur toe.

Een blik op de pistes in Winterberg

Wauw! De zon piept tussen de wolken door, de pistes zijn vers geprepareerd en de sneeuwcondities zijn top, dat belooft een mooie dag te worden in Winterberg. Je moet er nog even van genieten zolang het kan, het winterseizoen loopt namelijk langzaam op zijn einde. Vooral in laaggelegen skigebieden eindigt het seizoen vaak rond eind maart/ begin april.

Sneeuwcondities in Winterberg

Volgens het laatste sneeuwbericht uit het skigebied ligt er een dikke laag van 50 centimeter sneeuw op de piste. Deze laag is gevormd door een mix van kunstsneeuw en natuurlijke sneeuw. Op dit moment zijn 16 van de 27 liften geopend, waardoor het mogelijk is om op 23,5 km aan pistes te skiën. Alleen morgen kun je nog avondskiën in Winterberg, daarna zijn de faciliteiten alleen nog overdag geopend. Ze gaan er in het skigebied vanuit dat het skiën/snowboarden zeker nog tot eind maart door kan gaan.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in