Video van beer die snowboarder achtervolgt is nep

Bizar
door Frank

De video van de snowboarderd die nietsvermoedend achtervolgd werd door een enorme beer is nep. Dit is afgelopen week naar buiten gebracht door het Australische bedrijf Woolshed Company, dat achter de montage van de video zit. De video is meer dan 8 miljoen keer bekeken en was een grote hit op het internet aan het einde van de winter.

Weet je niet meer over welke video het ging?

beer en video

De video was onderdeel van een social media experiment, waarbij het bedrijf laat zien dat er met leuke content grote mediabudgetten niet noodzakelijk zijn. Toen de video online kwam hadden wij direct al vraagtekens bij de echtheid van de video. Toch hebben wij de video ook een aantal keer bekeken, omdat het wel erg knap gemaakt is.

Of het bedrijf het gewenste resultaat met de video’s gehaald heeft is nog maar de vraag. Op dit moment worden zij op het internet uitgemaakt voor leugenaars en hebben zij veel mensen teleurgesteld. De vraag die nu dan ook gesteld wordt is: Mogen bedrijven dergelijke video’s naar buiten brengen en vervolgens zeggen dat het waar gebeurd is?