Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Verslag Snowboard WorldCup Gastein

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Wat een bijzondere ervaring en geheel anders dan het kijken op de televisie! Zo omschrijf ik het live kijken naar de Snowboard WorldCup Slalom in Gastein. Ik stond vooraan en had goed zicht op de piste waar de snowboarders op topsnelheid naar beneden kwamen. In het begin keek ik toch nog mee op het grote televisiescherm om zo het snowboarden via ingezoomd beeld te zien, maar al snel voelde ik de spanning van het live kijken. Vooral wanneer iemand viel of uit de bocht vloog, maar toch opstond, doorging en soms zelfs nog sneller de finish bereikte. Dus “geef nooit op!”

De puntentelling
De puntentelling werkt als volgt, voor diegene die niet weten wat de regels zijn van het Snowboard Slalom. Uit de kwalificatieronde gaan de eerste 16 door naar de finaleronde. Dit is gebaseerd op twee rondes, deze twee tijden bij elkaar opgeteld en dan de snelste tijd. De finaleronde bestaat uit achtste finale, kwartfinale, halve finale en de finale, en deze zijn allemaal 2 tegen 2 waarbij de snelste doorgaat naar de volgende ronde.

snowboard worldcup weltcup

Resultaten vrouwen
Dit leverde verrassende resultaten op bij zowel de vrouwen als de mannen. Bij de vrouwen won de Russische Ekaterina Tudegesheva, gevolgd door Julia Dujmovits (Oostenrijk). Verrassend aangezien de meest succesvolste op deze Stubnerkogel piste, Patrizia Kummer (Zwitserland), wie in 2012, 2013 en twee keer in 2014 de eerste plaats wist te behalen nu op de 5e plaats kwam. In 2015 was nummer 1 nog Ester Ledecka uit Tsjechië, maar zij behaalde helaas de 9de plaats. Ook publieksfavoriet Julie Zogg (Oostenrijk) haalde de finale niet maar kwam op de zesde plaats terecht. Bij de kwalificatieronde deed niemand minder mee dan de Nederlandse Michelle Dekker, helaas haalde ze de finale ronde niet, maar dit was ook pas weer haar eerste wedstrijd dit seizoen na een enkelblessure en gebroken teen. Dus wellicht zien we haar binnenkort terug op het podium, ik heb er in ieder geval vertrouwen in.

Resultaten mannen
Bij de mannen won de Bulgaar Yankov Radoslav, hij won pas nog zijn eerste WorldCup bij de reuzenslalom in december; in een ‘winning mood’ misschien?! Radoslav werd gevolgd door Maurizio Bormolini (Italiaan). Publieksfavoriet, en eerlijk gezegd ook de mijne, Benjamin Karl, zette een bijzondere prestatie neer (4e plaats) met zijn maar liefst 20e deelname in Gastein. Helaas haalde hij het podium niet en heb ik geen handtekening, maar gelukkig wel tot 3 keer toe een enthousiaste high five.

snowboard worldcup weltcup12

Al met al een ware belevenis (al had ik het wel te verduren in de vrieskou)!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in