Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Verse sneeuw maakt avondskiën in Willingen weer mogelijk

Wintersportredacteur

Willingen heeft gisteren op de website en social media laten weten dat avondskiën vanaf deze week weer mogelijk is in het skigebied. Het is de eerste keer deze winter dat er genoeg sneeuw ligt voor een wintersport in de avond. Goed nieuws voor alle liefhebbers van avondskiën in Willingen!

Avondskiën in Willingen

Sinds gisteren kun je niet alleen overdag over de pistes van Willingen suizen, maar staat ook avondskiën weer op de planning. Aankomende woensdag, vrijdag en zaterdag kun je tussen 18.30 uur en 21.45 uur afdalen van de pistes van het Duitse skigebied. Dit is een hele leuke ervaring en zeker een tripje waard!

Veel pistes geopend in het Sauerland

Dit weekend was het alweer behoorlijk druk op de pistes in het Sauerland. Veel Nederlanders zijn naar Duitsland afgereisd voor een spontaan weekend- of dagtripje naar de sneeuw. Afgelopen weekend was het de eerste keer, sinds de recente sneeuwval, dat de meeste pistes en liften weer in bedrijf waren voor wintersporters. De grote hoeveelheid verse sneeuw heeft het landschap flink veranderd.

Zo is het nu in Winterberg en Willingen

Wat is het wit op de pistes! Deze week is het bewolkt en koud in de skigebieden in het Sauerland. Soms kan er uit de dichte wolken nog een vlok sneeuw vallen, maar niet meer dan enkele centimeters. De temperatuur ligt ruim onder of net op het vriespunt en heel af en toe kan de zon tevoorschijn komen. Op dit moment zijn er in Winterberg 27,5 km aan pistes geopend en in Willingen 17 km. Dit zijn actuele webcams uit de skigebieden, de eerste wintersporters zijn zoals je kunt zien alweer onderweg:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in