Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Verbier stelt start skiseizoen uit

De verwachte sneeuwval van aankomende dagen komt net iets te laat. Dit weekend zou het skiseizoen in Verbier van start gaan, maar helaas kan dit niet doorgaan. Door een tekort aan sneeuw is het niet mogelijk om de pistes te openen.

Uitstel opening

De opening van het skigebied Verbier stond gepland voor aanstaande zaterdag 2 november. Door te weinig sneeuw kan de start van het skiseizoen helaas niet doorgaan. Tijdens de opening zouden de pistes in Lac des Vaux geopend worden. De planning was dat je hier tot eind november in de weekenden zou kunnen skiën en snowboarden. Maar helaas, we moeten nog eventjes wachten tot er genoeg sneeuw ligt!

Er wordt verwacht dat de opening van Lac des Vaux op z’n vroegst een weekje later is. Het gehele skigebied in Verbier zal, als alles volgens planning verloopt, 7 december geopend worden.

Skiën in de Alpen

Het is momenteel wel mogelijk om te skiën in de Alpen. Op de gletsjers, maar ook in Kitzbühel. Dit skigebied opende op 19 oktober als eerste niet-gletsjerskigebied een piste. Dan vraag je je misschien af waarom wel in Kitzbühel en waarom niet in Verbier? Dat komt omdat men hier gebruik heeft gemaakt van de sneeuw van vorig seizoen. Daar is momenteel veel kritiek op.

Lees ook: deze skigebieden openen in november

Wintersport in Verbier

Verbier ligt in het skigebied Les 4 Vallées, dat uit ruim 412 km aan pistes en 92 skiliften bestaat. Dit grote gebied is onderverdeeld in twee zones. Met een skipas voor het skigebied Verbier heb je toegang tot 195 km aan pistes en 34 skiliften. Het grootste deel (43%) van deze pistes is blauw. De andere afdalingen hebben een gelijke verdeling tussen rood en zwart. Verbier is hierdoor niet alleen geschikt voor beginners, maar ook voor gevorderde skiërs. Na het skiën hoef je je niet te vervelen, er is namelijk zat te doen in het skidorp!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in