Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Val Cenis vervangt skilift Roches Blanches met tweedehands onderdelen

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Deze zomer staan er veranderingen op de planning in het Franse Val Cenis. De Roches Blanches lift krijgt een update en het opvallende hier is dat er geen gloednieuwe apparatuur aangeschaft is. Verschillende tweedehands onderdelen vormen straks de nieuwe lift Roches Blanches in het Franse skigebied. Onder andere liftonderdelen uit Val Thorens vind je aankomende winter hier terug!

Tweedehands lift in Val Cenis

Tweedehands is een opkomende trend en ook in de wintersportwereld wordt er gebruik van gemaakt. In Val Cenis kiezen ze deze zomer voor een nieuwe, maar toch niet helemaal nieuwe lift. De 4-persoons skilift Roches Blanches krijgt en update. De installatie uit 1989 gaat met pensioen en er komt een andere lift op het traject. Om kosten te drukken en duurzaam te bouwen komt er een tweedehands skilift. Onderdelen van een skilift uit het skigebied Montgenèvre en materialen uit Val Thorens zijn gecombineerd tot een nieuwe skilift. In Montgenèvre is de skilift Rocher de l’Aigle vervangen door een gondellift en daarom zijn hier onderdelen ‘over’. Uit Val Thorens worden de stoeltjes en delen van een oud liftstation gebruikt voor de nieuwe lift.

Skilift te koop

De oude Roches Blanches wordt gedemonteerd en verkocht. De 21 masten en 116 liftstoeltjes staan te koop. Heb je dus interesse in een eigen skilift? Dan kun je hier verder lezen!

De oude lift Roches Blanches

De Roches Blanches is aan vervanging toe! In 2022 was collega Mike zelf in Val Cenis voor een wintersport en daar heeft hij een ritje gemaakt in de oude lift. Een nieuwe lift is geen overbodige luxe. Met de nieuwe lift gaat de capaciteit omhoog van 1560 naar 1800 mensen per uur. Uiteraard wordt de lift ook wat comfortabeler. Dit is de oude lift, die te koop staat:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in