Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Unieke bucket list accommodaties voor je wintersport in Lapland

Unieke accommodaties in Scandinavië

© Nordic

Wintersportredacteur

Een wintersport in Lapland is voor veel mensen een bucket list item. En wij snappen wel waarom! De uitzichten, gigantische pakken sneeuw, rendieren en dan vooral de unieke accommodaties in Lapland zijn zeker een bezoek waard. Slapen met uitzicht op het noorderlicht, de nacht doorbrengen in een kamer van ijs of logeren tussen de bergtoppen of op een rivier… Hoe bijzonder klinkt dat?! Deze unieke bucket list accommodaties maken jouw wintersport in Lapland helemaal af.

Wintersport in Lapland

Skiën in Lapland is een stukje anders dan in de andere wintersportlanden. De natuur in landen als Finland en Zweden is simpelweg prachtig! Doordat het minder druk is op de pistes in Lapland komt de natuur veel meer tot zijn recht. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van rendieren en elanden die zich soms laten zien. Daarnaast is een wintersport in deze gebieden veel meer dan alleen skiën. Wat dacht je van het magische noorderlicht spotten, ijsvissen of huskytochten maken?

En dat niet alleen: tijdens een wintersport in Lapland kun je ook nog eens verblijven in unieke accommodaties. Zoals onderstaande, die gegarandeerd regelrecht op je bucket list terecht zullen komen.

Deze accommodaties zijn voor op je bucket list

Waar je ook verblijft in Lapland, de hele ervaring zal bijzonder worden. Maar wil je er nog een extra schepje bovenop doen, dan wil je absoluut in deze unieke accommodaties in Lapland verblijven tijdens je wintersport!

1. Treehotel in Harads (Zweeds Lapland)

Hoog boven in de bomen van Zweeds Lapland bevinden zich zeven prachtige appartementen. Ja, je leest het goed – in de boomtoppen. Hier kan je namelijk slapen in een moderne boomhut. Het Treehotel is van eigenaars Kent en Britta, die deze locatie in de jaren ’30 kochten en compleet renoveerden. Tijdens de renovatie werd de authentieke sfeer van de locatie goed intact gehouden. Nu is het mogelijk om te verblijven in Mirrorcube, Bird’s nest, Cabin, 7th Room, Ufo, Dragonfly, Biosphere en Blue Cone. Alle kamers zijn even uniek!

De boomhutten zijn allemaal op een hoogte van 4 tot 10 meter boven de grond. Ze zijn voorzien van de nodige faciliteiten zoals elektriciteit, vloerverwarming, airco, vers drinkwater, koelkast en een composttoilet. Twee kamers (Dragonfly en 7th Room) hebben ook een eigen douche, bij de andere kamers is het mogelijk om gebruik te maken van de aangrenzende gebouwen.

2. De Northern Lights Ranch in Köngäs (Fins Lapland)

Hoewel Finland officieel niet bij Scandinavië hoort, wordt het cultureel gezien, samen met alle andere landen in het Hoge Noorden, wel meegerekend én verovert deze bestemming bij velen een prominente plek op de wishlist. Waarom? Heb je altijd al een keer het noorderlicht willen zien? Deze ervaring kun je beleven in de Northern Lights Ranch in Köngäs. Deze appartementen hebben een glazen plafond, waardoor je kansen om het fonkelende noorderlicht te zien hier optimaal zijn. Het uitzicht vanuit bed is geweldig! Om deze reden hoort de Northern Lights Ranch zeker in dit lijstje. In het totaal zijn er 16 cabins op de locatie. Je kunt met vier categorieën zelf kiezen hoeveel luxe je wilt ervaren.

De Northern Lights Ranch bevindt zich op slechts 15 kilometer van het wintersportdorpje Levi, een uitstapje kan dus gemakkelijk gemaakt worden.

3. Het ICEhotel in Jukkasjärvi (Zweeds Lapland)

Het ICEhotel is wereldberoemd en het is zeker een unieke bucket list bestemming voor op je lijstje. Het hotel is volledig gemaakt van ijs uit de Torne rivier. Elk jaar wordt er een deel nieuw gebouwd. Het andere deel blijft het hele jaar staan voor bezoek. De kamers van het ICEhotel zijn gemaakt van prachtige ijssculpturen. Je kunt zelf kiezen of je in een warme of koude kamer wilt overnachten. Bij een langer verblijf is het mogelijk om beide te proberen. Een bijzondere ruimte in het hotel is de ICEbar. Ook deze bar wordt elk jaar opnieuw gebouwd, met jaarlijks een ander thema. In het hotel kun je werkelijk alles vinden wat je nodig hebt. Zoals bijvoorbeeld een restaurant, waar je heerlijk kunt eten. En natuurlijk is het restaurant ook gemaakt van ijs.

Als je wilt gaan skiën in de bekende skigebieden Levi of Ylläs in Finland dan is het gemakkelijk om een uitstapje te maken vanuit het ICEhotel. Met de auto ben je ongeveer vier uur bezig met de reis, na een prachtige overnachting kun je de volgende dag weer terug om te skiën of je rijdt door naar een skigebied in Zweden.

4. Aurora Mountain Lodge (Zweeds Lapland)

De Aurora Mountain Lodge is de meest noordelijke mogelijkheid om te logeren in een lodge in Zweden. De ligging is ideaal om het noorderlicht te spotten. In de kamers van de Aurora Mountain Lodge is een verblijf mogelijk voor twee tot vijf personen. De speciale Aurora suites zijn gemaakt van veel glas, waardoor je kunt genieten van een prachtig uitzicht. In de kleinschalige lodge kun je, naast logeren, allerlei activiteiten uitvoeren zoals huskytochten, touren met de sneeuwscooter en natuurlijk het noorderlicht aanschouwen op de bekende Sami berg.

5. Arctic Bath in Harads (Zweeds Lapland)

Een hotel dat drijft? Ja, ook dat is mogelijk in Lapland. Drijvend de nacht doorbrengen kan in het Arctic Bath in Harads op de rivier Luleå. Dit is een van de meest unieke accomodaties in Lapland. Bij deze accommodatie kun je niet alleen overnachten, je kunt ook genieten van een wellness en heerlijk eten in het restaurant. In de winter is dit hotel volledig omsloten door ijs – een bijzondere ervaring! Arctic Bath bestaat uit 12 kamers, waarvan de helft op het water is en de andere helft op het droge. Alle kamers zijn op en top luxe en ingericht met een moderne touch.

Tip: Je verblijf hier is te combineren met een nachtje in het Treehotel – de twee accommodaties liggen vlak bij elkaar. De skigebieden Ylläs en Levi in Finland liggen hier op ongeveer vier uur rijden vandaan.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Nordic.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in