Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Afgelopen weekend twee nieuwe stoeltjesliften in gebruik genomen in KitzSki

Bergstation nieuwe Gauxjochbahn © KitzSki

Wintersportredacteur

Afgelopen zaterdag zijn er twee nieuwe 6-persoons stoeltjesliften geopend in KitzSki. Het kostte het skigebied slechts zes maanden om een oude Gauxjoch en Trattenbach te vervangen door twee prachtige moderne stoeltjesliften. KitzSki heeft € 23 miljoen geïnvesteerd om wintersporters zoveel mogelijk comfort te bieden. De twee liften liggen op de pistes boven Jochberg en Pass Thurn.

Wat is er zo bijzonder aan de nieuwe liften?

De liften die op 16 december 2023 in gebruik zijn genomen, zijn voorzien van de meest moderne en duurzame technieken. Er is bij het bouwen gelet op comfort en kwaliteit, maar ook zijn ze volledig aangepast om zo duurzaam mogelijk te kunnen draaien. Dat heeft het skigebied ook wel wat gekost, € 23 miljoen om precies te zijn. Dat is natuurlijk niet niks voor deze twee pareltjes.

Na ruim 37 jaar trouwe dienst tijd voor iets nieuws

De nieuwe liften zijn mooi en modern, in tegenstelling tot de oude varianten. Logisch ook wel, die zijn ooit gebouwd in 1986 en nooit vervangen tot nu. De nieuwe stoeltjesliften zijn dus echt een enorme upgrade met wat er eerst stond. De vorige liften waren een sleeplift en een stoeltjeslift. Nu moest de Trattenbachlift echt vervangen worden en kon de Gauxjoch nog wel even mee, maar vanwege kostenoverwegingen en synergie bij de bouw is er gekozen om beide aan te pakken. De stoeltjeslift had geen weerkap en een erg verouderde uitstraling. De lift was niet erg snel en had maar 2 zitplaatsen.

Met dank aan alle partners

De liften zijn gebouwd door KitzSki, maar natuurlijk hadden zij daar hulp van geweldige partners bij. Denk aan alle medewerkers van het bouwteam, LEITNER, HV-Bau en Bodner Bau. Vooral het montagebedrijf Klauzner Peter GmbH en Sitour viel op. Het skigebied laat aan Seilbahn.net weten ontzettend blij te zijn dat ze hebben kunnen samenwerken met deze bedrijven.

KitzSki is niet zomaar een skigebied

We hebben het nu al een tijdje over de nieuwe liften in KitzSki, maar wat is dit nu eigenlijk voor skigebied en wat is er zo bijzonder aan? KitzSki bestaat uit meerdere dorpen, waaronder de populaire plaatsen Kitzbühel en Kirchberg. Het gebied heeft veel blauwe pistes, van alle afdalingen in het gebied is ruim 100 km blauw. Het gebied telt in totaal ruim 180 km aan pistes. Niet genoeg? Onderaan de Pengelstein vertrekt een bus naar de Ki-West gondel, welke toegang biedt tot de pistes van SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. Daar heb je alleen wel een andere skipas voor nodig, maar deze biedt wel mogelijkheid tot het skiën van de KitzSkiWelt Tour. Verder kun je hier niet alleen heerlijk skiën, maar ook goed après-skiën.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in