Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Tina Maze besluit een jaar te stoppen met skiën

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Tina Maze stapt er een jaar tussen uit en gaat zich richten op andere dingen in de sport. Met deze break wil zij meer aandacht gaan geven aan haar studie en haar sponsoren. Naar eigen zeggen kan zij op die manier bepalen hoe haar toekomst eruit gaat zien. De topsporter uit Slovenia liet dit vandaag weten via de officiële bronnen en via haar persoonlijke website. 

“Na 16 lange en zeer succesvolle seizoenen geeft mijn lichaam aan dat een pauze noodzakelijk is. Na een jaar pauze ga ik beslissen of ik verder wil in de topsport. In dit jaar ga ik mij volop richting op de studie en werkzaamheden voor mijn partners Stockli, Milka, Fila, Alpina Watches, Feel Slovenia en Zlatarna Celje. Tina Maze sluit dit seizoen af met drie prachtige medailles en is geëindigd in de top drie achter winnares Anna Fenninger uit Oostenrijk. “Ik hoop dat alle supporters respect hebben voor mijn beslissing en ik wil iedereen bedanken voor de steun die is gegeven de afgelopen jaren. Ik ga jullie op de hoogte houden van mijn verderen ontwikkelingen en wens jullie allemaal een fijne zomer”, aldus Maze.

In totaal is TIna Maze vier keer wereld kampioen geworden en heeft twee gouden medailles gehaald bij de Olympische Spelen in Sochi.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in