Nieuwsalert per mail ontvangen

Tignes wil indoorskibaan bouwen op de berg

Tignes heeft bijzondere plannen met het skigebied, want zij hebben het idee naar buiten gebracht om een van de grootste indoorskibanen ter wereld op de berg te bouwen. Op die manier wil het skigebied de beleving van wintersport in het skigebied houden en daardoor het probleem van de kleiner wordende gletsjer tegengaan. Dit nieuws kwam naar buiten toen The Telegraph hier een artikel aan wijdde. 

De nieuwe indoorskibaan krijgt de naam ‘The Ski Line’, gaat naar verluidt 400 meter lang worden en wordt gebouwd op een hoogte van 1.700 meter. Om dit allemaal voor elkaar te krijgen moet het skigebied 62 miljoen euro gaan investeren. Daarmee gaat het wellicht concurreren met ’s werelds grootste indoorskibaan in Dubai. 

Gletsjer geslonken met 30%

Volgens de burgemeester van Tignes is de Glacier Motte de afgelopen jaren circa 30% verloren aan terrein waarop geskied kan worden. Als het op deze manier doorgaat dan ziet de toekomst van het zomerskiën in Tignes er triest uit en daardoor worden er nu al maatregelen getroffen. Om het plaatje completer te maken hebben architecten alvast een ‘opzetje’ gemaakt, waarbij je goed kunt zien hoe de indoorskibaan eruit moet gaan zien. Een indrukwekkend staaltje architectuur, waarmee het skigebied zich goed op de kaart zet.

Een soort Disneyland op de berg

Uiteraard wordt het enorme complex niet alleen de thuisbasis voor een indoorskibaan. Ook wordt er gewerkt aan een groot waterpark met kunstmatige golven en daarnaast gaat de bekende hotelketen Club Med een nieuwe vestiging in het gebouw plaatsen. Al de energie wordt op duurzame manier opgewekt waarmee zij verschillende onderscheidingen hopen te ontvangen. De indoor skibaan zou komen op de piste hieronder.

schermafbeelding-2016-11-30-om-14-39-14

Of het plan doorgaat is nog maar de vraag, maar de ambities van het skigebied zijn in ieder geval veelbelovend. De bouw zou in 2018 kunnen beginnen, maar er zijn nog tegenstander van het project.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in