Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Suikerlaagje sneeuw op Oostenrijkse bergtoppen

Wintersportredacteur

Vorige week voorspelden meteorologen sneeuw tot in de steden deze week. Zover gaat het vandaag zeer waarschijnlijk niet komen, maar het sneeuwt wel in Oostenrijk. Althans, voor zover dat een naam mag hebben. We spreken eerder van een suikerlaagje sneeuw. 

Flinke sneeuwval blijft uit

Spraken de meteorologen vorige week nog over een flinke sneeuwval, deze week is de verwachting van het witte spul een stuk minder spectaculair. De flinke sneeuwval blijft uit. Op de Kitzsteinhorn zou vandaag maximaal zo’n 10 cm sneeuw kunnen vallen en daarmee is het ook wel weer klaar. De lager gelegen skigebieden ontvangen waarschijnlijk niet meer dan een laagje van 5 cm.

Suikerlaagje

Toen we vanochtend wakker werden en op de webcams keken zagen we een suikerlaagje sneeuw liggen. Dat is leuk, maar je hebt er natuurlijk net niets aan. Vandaag kan het in de Oostenrijkse skigebieden nog even doorgaan met sneeuwen, maar dan is het voorlopig ook wel weer klaar met de sneeuw. Pas volgende week zou het weer kunnen gaan sneeuwen. En zoals we weten zijn de voorspellingen zo ver vooruit verre van betrouwbaar. Het wordt dus gewoon even afwachten…

 

Webcambeelden

Hieronder enkele beelden van vanochtend. Zoals je ziet mag het geen naam hebben nog. We zijn benieuwd hoeveel er uiteindelijk valt vandaag.

Dachstein

Golm

Hinterglemm

Wildkogel Arena

Kuhtai

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in