Nieuwsalert per mail ontvangen

Stijging aantal Nederlandse vakantiegangers gemeten

We gaan weer vaker op vakantie en dat is uiteraard positief voor de wintersportsector. Uit onderzoek van het NBTC-NIPO is namelijk gebleken dat in de eerste helft van het vakantiejaar het aantal Nederlanders op vakantie is toegenomen met 6%. Naar verwachting van het onderzoeksbureau zet deze positieve trend zich voort in de rest van 2016. Geweldig nieuws voor de skigebieden, want dat betekent ook dat het aantal wintersportvakanties gaat toenemen. Is het einde van de crisis dan definitief in het zicht?

Uiteraard kan daar nog geen uitspraak over gedaan worden, maar het nieuws dat het een stuk beter gaat in 2016 is al geweldig. Naast het feit dat steeds meer mensen weer op vakantie gaan, nemen ook de bestedingen weer toe. Er is 3% meer in de laatste zes maanden aan vakanties uitgegeven. Waar de groei van het aantal vakanties vooral aan te danken is, is de stijging van het aantal korte vakanties naar het buitenland.

De 5 meest populaire bestemmingen van oktober 2015 t/m maart 2016 waren:

  1. Duitsland
  2. Spanje
  3. Oostenrijk
  4. België
  5. Frankrijk
totaal-vakanties-eerste-helft-vakantiejaar-2015-2016

Het onderzoek heeft nog meer resultaten opgeleverd, want ook blijkt dat 86% van de Nederlanders hun vakantie via het internet boekt. Voor skigebieden noodzakelijk om hier goed om in te spelen. Zo boeken de babyboomers voornamelijk via de desktop en de 21-30 jarige via laptop. Mobiel komt steeds meer op, maar blijft nog achter bij de laptop en desktop.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in