Nieuwsalert per mail ontvangen

Sneeuwupdate: Sneeuw in de Alpen zet sneeuwschuivers weer aan het werk

Ja de sneeuwgrens is gedaald en daarmee zijn veel skigebieden in de Alpen weer wit. Het lijkt wel alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat we wekelijkse sneeuwupdates in deze tijd van het jaar plaatsen, maar dat is het uiteraard niet. De skigebieden zijn dan ook erg blij met deze weersomstandigheden en hopen dat dit een voorbode is voor het hele seizoen. We willen sneeuw, veel sneeuw!

Vol vreugde zien we onze tijdlijn op Facebook weer vollopen met plaatjes waar wij heel blij van worden. Wit in plaats van groen en mistig in plaats van stralend weer. Klinkt misschien beetje gek, maar laat het in deze tijd van het jaar maar flink afkoelen, want daar hebben we straks alleen maar profijt van. Op de Stubaier Gletscher zijn de sneeuwruimers zelfs weer actief geworden. Ontwaakt uit hun zomerslaap moeten de monsters er weer voor zorgen dat de wegen schoongemaakt worden.

Op dit moment zijn wij aanwezig op de Stubaier Gletscher en genieten van de heerlijke winterse omstandigheden. Vanmiddag komt hier dan ook een video over online, maar hier moeten jullie nog even geduldig op wachten. Het is op dit moment tenslotte op veel plekken in Europa herfstvakantie, waardoor ook de kids weer gespot zijn. Gezinnen kiezen er voor om even naar de gletsjers te rijden en te genieten van de verse sneeuwval. Logisch, want de condities zijn super. Het weer valt dan wel weer een beetje tegen, maar je kunt niet alles hebben.

 

Geniet van de onderstaande plaatjes en voor je het weet begint het winterseizoen weer in de meeste skigebieden!

flachau-sneeuwval

Foto: Flachau

sneeuwupdate-v

Foto: Zell am Ziller

sneeuwupdate-vi

Foto: Zillertal Arena

sneeuwupdate-viii

Foto: Stubai

sneeuwupdate-vii

Foto: Stubai

sneeuwupdate-viiiiii
sneeuwupdate-vv
sneeuwupdate
sneeuwupdate-i
sneeuwupdate-iv
jennerbahn

Foto: Jennerbahn

rauris

Foto: Rauris

turracher-ho%cc%88he

Foto: Turracher Hohe

Zell am See - Kaprun

Foto: Zell am See

Als er meer updates online komen dan zetten wij deze uiteraard bij dit lijstje. Krijg jij al zin in de winter?

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in