Nieuwsalert per mail ontvangen

© Annelot Bartels van @freerideskifamily

Sneeuwpoppen als publiek bij World Cup St. Anton am Arlberg

Wintersportredacteur

Aankomend weekend is het eindelijk zo ver, dan keren de World Cup-wedstrijden na jaren terug in St. Anton am Arlberg. Op zaterdag en zondag zullen de vrouwen strijden op de afdaling en super G. Helaas vanwege de huidige situatie zonder publiek, of toch niet?

Geen mensen maar sneeuwpoppen juichen de wedstrijdskiërs toe. Een bijzonder gezicht, allemaal voor het goede doel.

Sneeuwpoppen op de tribune

Op zaterdag 9 en zondag 10 januari vinden in St. Anton am Arlberg de Arlberg Kandahar Rennen plaats. Voor de regio een bijzonder moment, aangezien het alweer meer dan 8 jaar geleden is. Eigenlijk zouden de wedstrijden al in 2016 en 2019 plaatsvinden, maar door het slechte weer moest alles worden uitgesteld. Gelukkig is het moment eindelijk daar. Op zaterdag (afdaling) en zondag (super G) zullen de vrouwelijke wedstrijdskiërs het tegen elkaar opnemen. Het belooft weer een spannende strijd te worden op de Karl Schranz World Cup-piste met de steile Eisfall.

Omdat de wedstrijd helaas zonder publiek moet plaatsvinden, heeft het race comité samen met de ÖSV, Caritas Tirol, gemeente en VVV een ludieke actie bedacht. Geen mensen, maar levensgrote sneeuwpoppen zullen de wedstrijdskiërs aankomend weekend aanmoedigen. Er zal minder hard gejuicht worden, maar de tribunes zijn in ieder geval niet leeg!

Adopteren

Kinderen en jongeren uit de regio hebben de afgelopen dagen hard gewerkt aan het bouwen van de sneeuwpoppen. Die staan niet alleen op de tribunes, maar ook in de dorpen. In totaal zijn het er 300. Allemaal voor het goede doel. Je kunt namelijk voor € 100,- een sneeuwpop adopteren. De volledige opbrengst van hopelijk € 30.000,- gaat naar een project voor watervoorzieningen in Afrika. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan kun je een e-mail sturen naar [email protected].

Annelot Bartels van @freerideskifamily deelde de foto in dit bericht met ons. Zelf woont zij in Pettneu, het dorp naast St. Anton.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in