Skitest 2019/2020: verschillende skitesten vergeleken

Ieder jaar komen er weer een hoop nieuwe ski’s op de markt. Maar welke zijn nou de beste? Om dat te weten te komen, zijn de ski’s van 2019/2020 grondig getest tijdens verschillende skitesten. Doordat de ski’s op verschillende wijze zijn getest, kunnen de uitkomsten van de skitesten van elkaar verschillen. Wij vergelijken daarom op deze pagina de verschillende skitesten met elkaar.

Skitest 2019/2020

Net als de voorgaande jaren is er ook dit jaar door verschillende platformen de skitest 2019/2020 uitgevoerd. Hierbij zijn de verschillende ski’s per categorie vergeleken. Uiteraard is gekeken naar wat de prestaties van de ski’s op de piste is. Op dit moment zijn echter nog niet alle skitest resultaten bekend, daarom vergelijken wij op dit moment enkel de resultaten van Snowplaza en Wintersport.nl. Later worden ook resultaten van andere skitesten aan de pagina toegevoegd.

Hoe getest?

Snowplaza deed de skitest 2019/2020 in samenwerking met Ski & Board Test GmbH. Hierbij lieten zij 50 Staatlich skileraren de ski’s van skiseizoen 2019/2020 gedurende 30 dagen testen onder diverse omstandigheden. Hieruit vormde zij een top drie.

Wintersport.nl voerde de skitest 2019/2020 uit met de Nederlandse Ski Vereniging. Zij reisden met een zevenkoppig testteam af naar het Italiaanse Passo Tonale in Val di Sole. Hier hebben zij zowel de piste- als de off-piste ski getest. Per categorie kozen zij de drie beste ski’s.

Beste ski’s 2019/2020

Uiteraard zijn we erg benieuwd naar de verschillende resultaten die deze verschillende skitesten gaven. In het overzicht hieronder vind je de resultaten van de verschillende skitesten van 2019/2020. Niet alle skitesten hebben dezelfde categorieën getest.

Skitest SnowplazaSkitest Wintersporters.nl
AllmountainSalomon – S/Force 11
Atomic – Vantage 82 TI 
Fischer – RC One 82 GT
Head – Kore 93
Nordica – Enforcer 93
Elan – Wingman 86 CTi
Allround
pisteski
Atomic – Savor 5
Dynastar – Speedzone 8
Elan – Wingman 78 C PS
SportcarverNordica – Doberman Spitfire 72RB
Völkl – Deacon 76
Atomic – Redster X7
Dames skiSalomon – S/Max W 8
Dynastar – Intense 12
Rossignol – Nova 10 Ti
Race skiNordica – Doberman GSR
Atomic – Redster G9
Völkl – Racetiger GS
Salomon – S/Race Rush GS
Völkl – Racetiger GS
Atomic – Redster X9
Slalom skiAtomic – Redster S9
Fischer – RC4 WC SC Curv Boost 
Salomon – S/Race Pro
Open SpaceAtomic – Redster X9
Nordica – Dobermann GSM
Blizzard – Firebird WRC Piston
Salomon – S/MAX Blast
Nordica – GT 76 Ti
Stöckli – Laser AX

Resultaten vergelijken

Zoals je in de bovenstaande tabel kunt zien, lopen de resultaten van de skitest flink uiteen. Dit komt onder andere doordat bij de skitest 2019/2020 niet allemaal dezelfde ski’s zijn getest.

Allmountain

Als je naar de Allmountain categorie kijkt zie je meteen dat de ski’s uit de verschillende tests niet overeen komen. Wat wel opvalt is dat de winnaar van Snowplaza de Atomic Vintage 82 TI wel door wintersport.nl is getest, maar deze door hen niet tot winnaar is bekroont. Zij geven zelfs aan dat hij beter in de open space categorie zou passen.

Race Ski

Zoals je in de bovenstaande tabel kunt zien geeft zowel de skitest van Snowplaza als de skitest van Wintersport.nl aan dat Völkl Racetiger GS een erg goede race ski is. Verder valt op dat de Atomic Redster X9 bij de test van Wintersport.nl terug komt. Deze zagen we namelijk eerder bij de Open Space categorie van Snowplaza. Al met al kunnen we concluderen dat deze multi radius ski ook echt een top ski is!

Open Space

Wanneer we kijken naar de Open Space categorie, zien we de beste ski’s die niet in één van de andere categorieën thuishoren. De Atomic Redster X9 en Blizzard Firebird WRC Piston zijn net als de Nordica GT 76 Ti, de Stöckli Laser AX en de Salomon S/MAX Blast breed inzetbaar. Het verschil tussen deze ski’s zit hem vooral in dat de Nordica wat meer vergevingsgezind is dan de andere. Verder is de Salomon de grootste snelheidsduivel van het stel.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in