Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiliftstoeltje glijdt ineens achteruit: moeder en kind uit lift gevallen

© Skiinformatie

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Vrijdagochtend vond er een bijzonder ongeval plaats in een stoeltjeslift in Schwendau, Oostenrijk. Een familie van drie, waaronder een 38-jarige vrouw en haar 11-jarige zoon, waren op weg naar boven met een vierpersoons stoeltjeslift, toen hun stoeltje ineens achteruit gleed. De vrouw en haar zoon vielen vervolgens uit de lift, meldt de politie.

Stoeltje gleed achteruit

Rond 09:30 uur, in de buurt van liftpaal 5, gebeurde het onverwachte: hun stoeltje gleed plotseling achteruit en botste tegen een leeg, achteropkomend stoeltje. Door de kracht van de botsing vielen de moeder en haar zoon ongeveer acht meter naar beneden in de sneeuw. Het kind liep verwondingen op van onbepaalde ernst, terwijl de moeder ernstig gewond raakte aan haar rug en bekken. De vader, 41 jaar oud, raakte ook gewond, hoewel de ernst van zijn verwondingen onduidelijk is.

Per helikopter naar het ziekenhuis

Direct na het ongeval werd de familie per reddingshelikopter naar het ziekenhuis in Innsbruck gebracht. De stoeltjeslift werd na het ongeval leeggedraaid en de oorzaak van het ongeval wordt onderzocht.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in