Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiliftmedewerkers Les 2 Alpes willen gaan staken

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De directie en de skiliftmedewerkers in Les 2 Alpes liggen niet op een lijn. Volgens de medewerkers zijn de werkomstandigheden niet naar behoren en daarom dreigen zij met een staking in het skigebied. Hiermee zouden zij twee dagen niet op komen dagen waardoor het skigebied niet in gebruik genomen kan worden. De staking stond gepland voor vandaag, maar de webcams laten zien dat de liften gewoon draaien. Als er vandaag geen akkoord bereikt wordt, bestaat de kans dat de liften morgen niet draaien. 

Om het officieel te maken hebben de skiliftmedewerkers de staking ingediend bij de Franse vakbonden. Het moeten sluiten van het skigebied voor twee dagen zou volgens het skigebied een grote imagoschade kunnen opleveren, wat op de lange termijn ook weer consequenties heeft voor de medewerkers in het skigebied qua werkgelegenheid. Het is dan ook niet te hopen dat de plannen daadwerkerlijk doorgezet gaan worden. 

De organisatie achter de skiliften in Les 2 Alpes is Compagnie des Alpes en die verzorgt in veel meer Franse skigebieden de skiliften. De kans op een algemene staking in meerdere Franse skigebieden is dan ook aanwezig. Tot die tijd hopen wij dat de mensen in Les 2 Alpes tot een overeenkomst komen, zodat de wintersporters er geen last van gaan ondervinden.

Bron: Le Dauphine

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in