Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebieden zijn bang voor files wegens grenscontrole

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De managers van skigebieden hebben aangegeven zich zorgen te maken over de strenge vluchtelingencontroles bij de Duits-Oostenrijkse grens. De files voor de grenzen schrikken wintersporters af en de skigebieden verwachten daardoor een daling in het aantal wintersporters als er geen maatregelen getroffen worden.

De skigebieden in Pongau maken zich voornamelijk zorgen, omdat wintersporters uit München de A8 en Tauernsnelweg normaal gesproken gebruiken om snel op de latten te staan. De grenscontrole zorgt voor lange files en dat is niet ideaal voor wintersporters die een weekendje naar de sneeuw willen vertrekken. Ook Nederlanders maken van deze wegen veel gebruik.

De wintersportgebied managers hopen op hulp van de Duitse grenscontrole. “We hopen dat tijdens de wintermaanden de beide landen een passende oplossing gaan vinden voor het probleem aan de grens. Anders verwachten wij veel last te gaan ondervinden, want het schrikt veel wintersporters af om een korte periode naar de sneeuw te vertrekken”, aldus de burgemeester van Flachau Thomas Oberreiter.

Het duurt nog een maand voordat de echte wintersportgekte weer gaat losbarsten in de Oostenrijkse Alpen. De eerste sneeuwval heeft de Alpen al bereikt en veel skigebieden hopen dat de seizoensstart voorspoediger verloopt in vergelijking met vorig winterseizoen. 

Ook interessant: Voormalig president Turkse skibond krijgt boete na dodelijke crash

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in