Nieuwsalert per mail ontvangen

Skigebieden bijna volgeboekt in voorjaarsvakantie

Wintersportredacteur

Na zeven recordwinters op rij, is ook dit jaar de boekingssituatie ”sensationeel”. Zo luiden de woorden van Oliver Schwarz, directeur van de VVV van Ötztal. Vooral de afgelopen week was een groot deel van de gastenbedden bezet. Een blik op het vorige seizoen toont dit jaar opnieuw aan dat het aantal overnachtingen in de skigebieden weer is gestegen. 

Zillertal

Ook in het Zillertal heerst er vreugde. Hier was de verwachting van de boekingssituatie zeer positief en deze verwachting bleek te kloppen. In de week van 17 februari bedroeg de totale bezetting maar liefst 95%. Over de hele maand februari wordt er een bezetting verwacht van 91%. Dat is een plus van 2% ten opzichte van het voorgaande jaar. In tegenstelling tot de trend om op korte termijn te boeken, worden meeste wintersportvakanties minstens 70 dagen van tevoren geboekt.

Gunstige vakantieperiodes 

Door de gunstig vallende vakantieperiodes kon de beddenbezetting extra gunstig worden benut. In St. Anton en in de vakantieregio Wilder Kaiser zijn er bijvoorbeeld nog slechts enkele kamers beschikbaar.

 

Veel sneeuw

Door perfecte weersomstandigheden van dit seizoen, trekken ook meer wintersporters uit de buurlanden naar de wintersportoorden toe. De goede sneeuwconditie draagt er gelukkig ook aan bij dat er buiten het hoogseizoen om meer geskied kan gaan worden.

Mocht je dus last minute een wintersport willen boeken en zit alles vol? Geen zorgen, probeer een wintersportvakantie te boeken buiten de voorjaarsvakantie en het hoogseizoen om.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in