Nieuwsalert per mail ontvangen

Skigebied gesloten vanwege verdwaalde Grizzly Beer

Lake Louise is even flink opgeschrikt toen er een grizzly beer over de pistes liep. Per direct werd het skigebied gesloten zodat de autoriteiten konden controleren of de situatie weer veilig was. De beesten vermijden over het algemeen de drukke toeristische regio’s, maar daar had deze grizzly beer blijkbaar maling aan. Na een paar uur besloot het beest zich weer terug te trekken, waardoor het skigebied weer veilig verklaard werd.

De beesten kunnen volgens het skigebied erg agressief worden als zij het gevoel hebben in gevaar te zijn. Gedurende het winterseizoen blijven zij weg en liggen in winterslaap. De grizzly beer in kwestie vond haar winterslaap wel lang genoeg geweest en zocht het avontuur op de piste op. Waarschijnlijk was het beest opzoek naar eten.

Je moet er toch niet aan denken dat er tijdens een mooie afdaling ineens een bruin gevaarte achter je aan komt rennen. Dan is het met een grote vaart naar beneden, ski’s recht en elke bocht is er eentje teveel. Het skigebied heeft laten weten dat de situatie weer veilig is en dat zij de situatie met de beren in de gaten blijven houden. Tot 8 mei is het nog mogelijk om in Lake Louise te skiën.

beren sporen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in