Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skidief in Ischgl aangehouden na stelen 33 paar ski’s

Skirek met ski's

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

In het Oostenrijkse Ischgl is een man op heterdaad betrapt toen hij een snowboard ontvreemde. En dat was niet het eerste wat hij zichzelf toe-eigende. Naar aanleiding van diverse verdenkingen is de politie een onderzoek naar de 46-jarige man gestart. De aantijgingen zijn niet mis: de skidief heeft zo’n 33 paar ski’s dit seizoen gejat.

Onderzoek naar andere dieven leidt naar verdachte

Tijdens een onderzoek naar twee andere vermoedelijke dieven, hebben de verdenkingen naar een 46-jarige man van Tsjechische afkomst geleid. De twee verdachten zouden namelijk in nauw contact zijn met de Tsjech door regelmatig gestolen waar van hem af te pakken. Naar aanleiding van de aanwijzingen is de politie van Ischgl uiteindelijk overgegaan op arrestatie en betrapten ze tegelijkertijd de skidief op heterdaad. Hij was op dat moment een snowboard aan het stelen. Ook de daaropvolgende huiszoeking bevestigde de verdenkingen, er stonden nog drie paar gestolen ski’s bij de Tsjechische man thuis.

33 paar ski’s ontvreemd

De man heeft tijdens het verhoor alles bekend. Hij heeft vanaf januari tot nu maar liefst 33 paar ski’s ontvreemd. Zowel bij après-ski bars als bij sportwinkels en andere rekken in het skigebied heeft hij ski-uitrusting weten te jatten, om die te verkopen of naar Tsjechië te vervoeren. De andere twee verdachte mannen hadden ook een aantal paar gesloten ski’s thuis staan. Zij zijn echter vrijgelaten. De 46-jarige gearresteerde is naar de gevangenis van Innsbruck gebracht.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in