Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Ski-uitrusting opbergen! Waar moet je op letten..?

Wintersportredacteur

De wintersport zit er voor de meeste mensen weer op. De Krokusvakantie is voorbij en we moeten ons weer gaan richten op de zomer. Maar er komen wel een aantal belangrijke onderwerpen kijken bij de afronding van de wintersportvakantie. Veel wintersporters hebben te maken gehad met extreme sneeuwomstandigheden in de Alpen. Waar moet je op letten bij het opbergen van je wintersportmateriaal zodat je ze volgend jaar weer goed kan gebruiken?

Ski’s:
De Ski’s en snowboards kunnen tijdens de vakantie flinke schade hebben opgelopen. Zorg dat u direct na de vakantie uw materiaal laat maken bij een wintersportspeciaalzaak. Als u dit materiaal een hele zomer op de zolder opbergt, gaat de kwaliteit van de ski en snowboard achteruit. Daarnaast zorgen wintersportspeciaalzaken er voor dat de ski’s worden ingevet, wat er voor zorgt dat roest tegen gegaan wordt.

Dit kun je overigens zelf ook doen. Zorg dat de ski’s helemaal droog zijn en haal over de zijkant een spons zodat de roest er van af is. Vet de randen in met vet. Plaats de ski’s niet in een vochtige ruimte, want dat zal roesten bevorderen.

Berg de ski’s los van elkaar op. Plaats de ski’s dus niet in elkaar, want dan gaat de kwaliteit van de ski snel achteruit. De reden hier van is dat als de ski’s in elkaar zitten er spanning op de ski staat. Dit moet voorkomen worden.

Skischoenen:
Zorg dat de binnenschoen goed droog is voordat u deze opbergt in de kast. Als u deze vochtig opbergt zullen er bacteriën in de schoenen komen wat een enorme stank zal veroorzaken.
De schnellen van de schoen moeten goed droog gemaakt worden en kun je eventueel ook invetten zodat deze lekker soepel blijven. Zet daarna de schnellen van de schoen helemaal vast.

Afstellen:
Ski’s moeten elk jaar opnieuw afgesteld worden. Ski’s worden op de volgende variabelen afgesteld:

  • Leeftijd
  • Gewicht
  • Ski niveau
  • Lengte

Deze variabelen zijn elk jaar anders en moeten dus opnieuw afgesteld worden. Dit zal een hoop blessures doen voorkomen.

Vanmiddag zal er een artikel geplaatst worden over de afronding van de auto. Waar je allemaal op moet letten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in