Ski bindingen: Het productieproces in beeld gebracht

De werking van ski bindingen is sinds de eerste binding van Salomon in 1968 ongeveer gelijk zoals wij ze nu kennen. Een teen en hielstuk zorgen er voor dat de skischoen goed vast zit en bij een val losschiet zodat ernstige blessures grotendeels voorkomen kunnen worden. De binding is dan ook een technisch gecompliceerd onderdeel en is door de jaren heen ver doorontwikkeld. Om een goed beeld te geven wat er allemaal komt kijken bij het maken van ski bindingen, heeft Sciencechannel.com het productieproces van de ski binding in beeld gebracht. 

Als ski bindingen niet op het juiste moment losschieten dan kan dit voor ernstige knie blessures zorgen. Het is daarom ook te adviseren om de bindingen goed af te laten stellen bij een wintersportspeciaalzaak of bij de lokale sportwinkel in het skigebied. Bij het afstellen wordt rekening gehouden met je leeftijd, niveau, gewicht, zoollengte en lichaamslengte, zodat bij een ongeluk de skischoen op het juiste moment losschiet uit de ski binding.

Voor de verzekeringsmaatschappij is het belangrijk om bij de skiwinkel een bon te ontvangen dat de ski’s op de juiste manier zijn afgesteld. Krijg je een ongeluk en de ski bindingen schieten niet los, dan kun je aan de verzekeringsmaatschappij laten zien dat de ski’s op de juiste manier waren afgesteld. Erg belangrijk om deze bon dus ook goed te bewaren. Koop je nieuwe skischoenen, dan is het heel belangrijk om de ski’s wederom opnieuw te laten afstellen. De zoollengte van elke skischoen is anders, waardoor dit weer speciaal afgesteld moet worden.

Deel dit artikel:
Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

 *
 *
Vul je e-mailadres in

Waar ben je naar op zoek?